Nuntă ţigănească în buricul Timişoarei, păzită mai ca la o vizită a...

Nuntă ţigănească în buricul Timişoarei, păzită mai ca la o vizită a lui Băsescu GALERIE FOTO

5
DISTRIBUIȚI

nunta tigani 2

Strada Mihai Eminescu din centrul Timișoarei a fost, în această după amiază, obiectiv de importanță maximă pentru forțele de ordine. Nu a venit președintele Traian Băsescu, chiar dacă numele i-a fost pomenit de s-a auzit în boxe până la Catedrală. A fost nuntă țigănească la vila cu numărul 12. Cum exista informația că țiganii cu cartierul general pe strada Romulus vor să strice paranghelia toată lumea a fost pe poziții. Jandarmi în civil lângă poartă, polițiști de la secție tot în civil peste poartă, o patrulă cu câine-n lesă două colțuri mai în spate, discret, „pe lung”, cei de la „Crimă Organizată”, mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale pe o stradă paralelă gata să intervină şi echipaje de la Rutieră în patrulare continuă. Să nu se blocheze, conform obiceiui, strada cu Ferrari-urile şi Bentley-uri închiriate din Germania. Plus „bodigarzii cu mușchiu umflat” și tricouri negre gata să protejeze nuntaşii de vreun nepoftit.

„Stresul e mare la ăştia că dacă vine unul din celălalt clan şi le aruncă o pereche de chiloţi murdari le-a stricat nunta.


La ei e semn de mare ruşine asta”, explică un poliţist. În faţa vilei cu numarul 12 regie de film – majordom neras cu joben care nu mai ştie unde să pună limuzinele şi transpiră abundent, ţigani nervoşi că nu au destule scaune pentru invitaţi, şampanii colorate, ziduri cu grafitii acoperite cu funde de satin. La un moment dat, strada e blocată preţ de vreo zece minute până reuşesc nuntaşii să parcheze un Bentley şi Ferrari negru.  După ce apare Guţă, liniştea cartierului a dispărut. Nu înainte de un discurs în ţigăneşte şi româneşte despre Băsescu, Poliţie şi nuntă. Cum apare câte-o familie în capul străzii se opreşte muzica şi începe de la capăt marşul. Celebrul Ionelaş apare zâmbitor cu o pălărie de cowboy pe cap. Muzica urlă în boxe.

„O să le dăm amendă. Atât putem să facem deocamdată. Nu au blocat strada. Dacă încalcă legea acţionăm, Fiul naşului are dosar penal. L-am prins că avea pe maşină numere valabile doar în Germania”. Locatarii se uită de departe la paranghelia ţiganilor care-şi fac vânt cu evantaie de hârtie. Câţiva adolescenţi s-au rupt de clanuri şi stau de poveşti la colţul străzii. Pe iarbă câteva cutii de suc goale, aruncate-n scârbă când s-au golit, le ţin companie. Poliţia aruncă pisica „să vină ăia de la Poliţia Locală că e competenşa lor”. În curte, Guţă continuă să răcnească despre valoarea mirilor. Salam nu a mai ajuns pentru că „şi-a pierdut coardele vocale”.

5 COMENTARII

    • Corect ! De care sa fie ? Sarin sau Zyklon B ? Desi cred ca ar fi bune si niste cocktailuri… Molotov !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.