O nouă decizie a instanţei pentru Cristian Careba şi Diana Nicoară în...

O nouă decizie a instanţei pentru Cristian Careba şi Diana Nicoară în dosarul fraudei de la Selfmed Clinique. Ce noi infracţiuni investighează procurorii

5
DISTRIBUIȚI

cristian-careba

Judecătoria sectorului 5 din Bucureşti a judecat, astăzi, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de prelungire a arestului la domiciliu pentru Cristian Careba, şeful Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă pentru aria Administrativ Teritorială 5 Timișoara, şi Diana Nicoară, administrator la Selfmed SRL şi Selfmed Clinique SRL. Aceştia sunt anchetaţi penal în dosarul în care se investighează fraudarea sistemului de asigurări de sănătate de către cele două firme şi protecţia pe care Careba a încercat să le-o asigure. Cel care a fost numit de Cristian Buşoi director în CNAS şi apoi şeful controlului pe vestul ţării a fost interceptat în timp ce intervenea pentru a împiedica controlul care ar fi trebuit să stabilească valoarea exactă a prejudiciului.

Procurorii şi-au motivat cererea de prelungire a arestului preventiv prin faptul că trebuie să stabilească exact prejudiciul şi există riscul de influenţare a martorilor, fiind dată ca exemplu o discuţie telefonică interceptată în care Diana Nicoară stabilea, în ziua percheziţiilor, cu o doctoriţă ce  să declare la audieri.


De asemenea, anchetatorii susţin că în perioada în care cei doi au fost arestaţi la domiciliu, au fost audiate 210 persoane, pentru care au fost decontate de către SC Selfmed Clinique SRL  servicii medicale de imagistică. Dintre aceştia, 145 nu au beneficiat de niciun serviciu, valoarea prejudiciului doar în cazul acestor persoane fiind de peste 60.000 lei.  În această perioadă, a fost de asemenea extinsă urmărirea penală pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, existând suspiciuni că reprezentanții SC Scrif Net SRL, la instigarea lui Careba, cel care este proprietarul de fapt al firmei, după cum a recunoscut chiar cel care apare oficial în documente,  au falsificat documente pentru a obţine prelungirea unei linii de credit. Apărarea a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pe motiv că nu există pericolul influenţării bunei desfăşurări a procesului. Judecătoria a decis prelungirea arestului la domiciliu pentru cei doi, care au declarat contestaţie.

5 COMENTARII

  1. cine sunt persoanele care au „beneficiat” de investigatii medicale?Nu fac parte dintr-o retea mai mare?Unde lucreaza acestia,cine a furnizat datele lor personale la SelfMed?

  2. Din pacate si eu cica sunt „beneficiara” acestor investigatii medicale!De controalele de medicina muncii stiti?De acolo sunt luate datele personale.Si da fac parte dintr-o retea mare A CELOR ANGAJATI!!!!!!!!!!care anual efectueaza conform legii control medical de medicina muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.