PERCHEZIȚII la omul de afaceri Alin Simota, într-un dosar de evaziune fiscală....

PERCHEZIȚII la omul de afaceri Alin Simota, într-un dosar de evaziune fiscală. Vezi cu cât a prejudiciat statul UPDATE 2 Omul de afaceri, dus la audieri

0
DISTRIBUIȚI

simota_alin_tifet1_75819700

Polițiștii de la Crimă Organizată și procuroriii DIICOT fac percheziții acasă la omul de afaceri Alin Simota și la locuința socrilor acestuia. Oamenii legiicaută dovezi într-un dosar de evaziune fiscală, fiind bănuit că a fraudat statul cu peste un milion de lei. Procurorii DIICOT spun că acesta, pe vremea când deținea funcții publice, și-a trecut firmele pe numele unor angajați și a derulat mai multe contracte cu statul, iar societățile ar fi folosit și facturi false. Cel mai probabil omul de afaceri va fi condus la sediul DIICOT Alba pentru audieri.

Alin Simota este în acest moment în arest la domiciliu, el fiind cercetat în mai multe dosare. Vă reamintim că acesta a fost pus sub acuzare de procurori și pentru cămătărie și șantaj, la solicitarea sa fiind executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.


Simota a fost consilier local, consilier județean, dar este cunoscut mai ales din perioada în care a patronat echipa de fotbal Jiul Petroșani.

UPDATE 1 Anchetatorii i-au dus pe Alin Simota şi pe soţia acestuia, Mirela Simota, la sediul firmei din cartierul Colonie, din Petroşani, unde au loc percheziţii. Simota a declarat jurnaliştilor că nu ştie pentru ce este cercetat, fiindcă anchetatorii nu i-au spus nimic. „Nu ştiu pentru ce mă cercetează, nu mi-au spus absolut nimic”, a afirmat Simota.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro, Alin Ssimota fiind suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spălat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit în campaniile electorale din 2008, când a candidat atât pentru postul de primar în Petroşani, cât şi pentru Senat. Aceleaşi surse susţin că fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de „state de plată falsificate” în cazul unor contracte cu un spital din judeţul Hunedoara.

Simonta a candidat în anul 2008 din partea PNL petru Parlamentul României dorind să devină senator al Văii Jiului, iar la alegerile locale a candidat pentru Primăria Petroşani. Firmele lui Alin Simota au obţinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, respectiv primării, Consiliul Judeţean, companii de stat, contractele obţinute de acesta fiind deseori cercetate de poliţişti sau făcând obiectul unor investigaţii jurnalistice.

Alin Simota nu mai figurează de câţiva ani ca administrator al societăţilor, acesta numindu-şi în funcţii angajaţi ai firmelor sale.

UPDATE 2 Fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara, Alin Simota, a fost dus, marţi după-amiază, la sediul DIICOT Alba, unde urmează să fie audiat în dosarul de evaziune fiscală în care au avut loc mai multe percheziţii, inclusiv la sediul firmei sale din Petroşani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.