Peste 23 de tone de porumb au fost confiscate. Care este motivul

Peste 23 de tone de porumb au fost confiscate. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

porumb boabe

Poliţiştii arădeni au depistat şi oprit în trafic ieri, un transport ilicit cu aproximativ 24 tone de porumb boabe. Porumbul a fost cumpărat de o societate comercială din sudul țării.

”În urma unei acţiuni comune desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţiştii de la Poliţia oraşului Nădlac şi de la Poliţia oraşului Pecica, a fost depistat în trafic, pe raza localităţii Pecica, un TIR în care a fost transportată cantitatea de 23, 840 tone de porumb boabe, achiziţionată de către o societate comercială din judeţul Gorj, de la o persoană fizică, producător agricol, din judeţul Arad”, a declarat Camelia Tuduce, ofițerul de presă al Poliției Arad.

Polițiștii au constata că firma care a achiziționat porumbl nu deținea un contract de vânzare – cumpărare, așa cum cere legislația în vigoare.


Din verificările efectuate cu privire la documentele de provenienţă s-a constatat faptul că societatea cumpărătoare nu deţinea contract de vânzare – cumpărare pentru marfa transportată, conform legislaţiei în vigoare.

Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional conform OUG nr. 12/2006, cu suma de 5.000 de lei, iar cele 23,840 tone de porumb boabe, în valoare totală de aproximativ 20.300 de lei, au fost confiscate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.