Peste 500 de bebeluşi externaţi din maternităţi, fără a fi imunizaţi împotriva...

Peste 500 de bebeluşi externaţi din maternităţi, fără a fi imunizaţi împotriva Hepatitei B. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spitalMaternităţile din judeţul Hunedoara au rămas fără vaccinul antihepatita B de la jumătatea lunii iulie, iar peste o sută de bebeluşi care ar fi trebuit vaccinaţi în 24 de ore de la naştere au fost externaţi fără a fi imunizaţi. “Un număr de 228 de copii născuţi în judeţul Hunedoara în luna iulie după epuizarea stocului de vaccine împotriva hepatitei B au rămas neimunizați. Lor li se mai adaugă alte câteva sute născuţi în luna august, nu ştim exact câţi deoarece raportările din maternităţi se fac în ultima zi a lunii, însă statisticile arată că lunar în judeţul Hunedoara se nasc între 300 şi 350 de bebeluşi.


E clar că aveam peste 500 de bebeluşi externaţi din maternităţile hunedorene fără fără a fi imunizaţi împotriva Hepatitei B”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Potrivit acesteia, toţi copiii care au rămas neimunizaţi împotriva hepatitei B vor fi vaccinaţi de medicul de familie, în momentul în care vom primi dozele necesare. În ceea ce priveşte vaccinul BCG, care asigură imunizarea bebeluşilor împotriva TBC, acesta există în cantităţi suficiente în toate maternităţile din judeţ, până la sfârşitul anului. În primele şapte zile de viaţă, în maternitate, nou-născutul trebuie să beneficieze de două vaccinuri, respectiv BCG, care este împotriva tuberculozei, şi un alt vaccin împotriva hepatitei B.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.