Picnic sub ploaie de stele, pentru timișoreni. Când va avea loc evenimentul...

Picnic sub ploaie de stele, pentru timișoreni. Când va avea loc evenimentul INEDIT

0
DISTRIBUIȚI

observator picnicPerseide, cinematografie, parc – iată o parte de rețetă de succes menită să binedispună pe oricine din Timișoara care dorește să petreacă o seară de joi altfel. Pelicula Culturală îi invită pe timișoreni joi, 14 august, de la ora 21:30, la Observatorul Astronomic din Timișoara (str. Axente Sever, nr. 1, aflat în zona Piaţa Bălcescu – str. Feldioara). Aici va avea loc un “Picnic cinematografic sub stele”, urmat de observații astronomice.

Evenimentul are loc într-una din perioadele de vârf ale ploii de stele Perseide. Fundația de Arte Vizuale prezintă, în premieră la Timișoara, filmul “Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor, unul din cele mai bune documentare științifice românești produs în ultimii ani în România.


Filmul realizat în 2013 urmăreşte firul vieţii marelui om de știință Emil Racoviţă, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei şi al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj. Filmul a fost prezent anul trecut la TIFF, obținând o bună apreciere din partea criticilor.

“Pelicula Culturală promovează filmele europene de calitate în spații cu poveste din oraș, iar la acest eveniment aducem în atenția publicului valori originale, autentice românești – în personalitatea marelui om de știință Emil Racoviță și frumusețea misterioasă și discretă a Observatorului Astronomic din Timișoara”, declară organizatorii.

Locația aleasă pentru picnic, și anume Observatorul Astronomic, este un obiectiv turistic unic în vestul țării, care nu este deschis în mod normal publicului larg, el fiind folosit în principal studiului universitar. “Pentru ca noi oamenii să realizăm cât de mici suntem pe acest bulgar de rocă numit Pământ, avem nevoie de o perspectivă mult mai largă asupra Universului, perspectivă care ne este oferită de astronomie”, spune dr. Laszlo Farkas, Observatorul Astronomic Timișoara.

Proiecția filmului va avea loc în curtea-parc a Observatorului. Participanții sunt rugați să vină cu păturile de acasă. Biletele de acces la eveniment sunt rechizite școlare (caiete, stilouri, penare, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, etc.), care vor fi donate celor 150 de copii și tineri marginalizați social, aflați în serviciile Fundaţiei Rudolf Walther, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

Pentru mai multe informații urmariți www.facebook.com/PeliculaCulturala

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.