Podul din sticle de plastic va fi scos la vânzare. Cât timp...

Podul din sticle de plastic va fi scos la vânzare. Cât timp va mai sta pe Bega și când vom afla dacă a intrat în Cartea Recordurilor

0
DISTRIBUIȚI

pod sticle de plastic

Timișorenii care încă nu au apucat să se fotografieze cu podul din sticle de plastic de pe Bega trebuie să se grăbească. Și asta pentru că vineri este ultima zi în care se va mai putea circula pe pod, urmând ca de sâmbătă, 9 august, voluntarii să înceapă demontarea lui.

“Sâmbătă vom demonta podul.


În plan era prevăzut să stea două săptămâni pe Bega, dar va fi demontat după două săptămâni și jumătate. Sticlele de plastic vor fi trimise pentru reciclare, la RETIM, iar restul materialelor vom încerca să le valorificăm”, ne-a spus Radu Rusu, inițiatorul proiectului “cu.podu”.

Nu mai puțin de 11.000 de euro au fost investiți pentru ca podul din sticle de plastic din Timișoara să poată fi realizat. Pentru că podul din PET-uri este un proiect ecologic, reprezentanții Asociației EcoStuff România vor încerca să vândă fierul, lemnul și restul materialelor utilizate, pentru că își doresc ca acestea să fie refolosite, și nu aruncate.

Podul din PET-uri a fost “lansat” la apă în urmă cu aproximativ două săptămâni și este format din peste 100.000 de sticle de plastic. Inițiatorii proiectului speră că vor reuși să intre în Cartea Recordurilor cu această construcție. “Cei de la Guinness Book ne-au răspuns că au primit documentația, în maxim 12 săptămâni vom afla dacă am intrat în Cartea Recordurilor”, a mai precizat Radu Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.