Ponta: Propunerile la Cultură şi Buget, la sfârşitul lunii. Mă gândesc să-i...

Ponta: Propunerile la Cultură şi Buget, la sfârşitul lunii. Mă gândesc să-i fac o surpriză lui Băsescu

1
DISTRIBUIȚI

2012_09_05_sedinta de guvern ponta 4_rsz

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că noile propuneri pentru funcţiile de miniştri ai Culturii şi Bugetului vor fi făcute la sfârşitul lunii august, el adăugând că se gândeşte să-i facă „o surpriză plăcută” şefului statului, Traian Băsescu, întrucât nu mai poate refuza nominalizările, scrie Mediafax. „La sfârşitul lunii august o să discut şi cu cei de la UDMR dacă fac o nouă propunere la Cultură. De asemenea, noi (PSD, n.r.) vom face o nouă propunere la Buget până la sfârşitul lunii august. Şi, de data aceasta, din fericire, domnul Băsescu nu mai poate să refuze.


Mă gândesc să-i fac o surpriză plăcută”, a spus Ponta, la Constanţa.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a respins propunerile caRozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii, iar Claudiu Manda pe cel al Bugetului. „În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă. Şeful statului a mai spus: „Oricând în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii române”. Traian Băsescu a precizat că i s-ar putea spune că „mulţi dintre noi, vorbitorii de limba română facem greşeli”. „Aşa este, dar la Ministerul Culturii mi se pare că trebuie un ministru foarte bun cunoscător şi al limbii române”, a explicat şeful statului. Referitor la Iulian Claudiu Manda, Traian Băsescu a afirmat că a respins propunerea ca fiind „necorespunzătoare”. „Dar, în ceea ce-l priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar pe alte portofolii”, a spus preşedintele.

1 COMENTARIU

  1. Basescu a avut perfecta dreptate cand a respins propunerile lui pinochio.Jalnic a ajuns acest Ponta.ii va face o surpriza lui Basescu,ce vorbe de prim ministru.Nominalizeaza oameni competenti,ca de surprizele tale santem satui.Tot in surprize ne tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.