Povestea CUTREMURĂTOARE a micuților abandonați de mama lor în centrul Timișoarei. Cu...

Povestea CUTREMURĂTOARE a micuților abandonați de mama lor în centrul Timișoarei. Cu ce i-au șocat pe cei care au vrut să-i ajute GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

mama copiilor abandonati 1Ancuța Toma tânăra de 31 de ani care și-a abandonat copiii pe malul Begăi, în Timișoara, s-a ales cu dosar penal, fiind acuzată de abandon de familie. Autoritățile de  la Protecția Copilului au decis să trimită copiii în plasament, la asistenți maternali profesioniști.

Povestea tinerei însă, întrecec orice imaginație. Femeia, originară din județul Mureș, trăiește de șapte ani în satul Țichindeal, în județul Sibiu. A decis să plece de acasă, deoarece nu era mulțumită cu faptul că soțul ei îi cerea să aibă grijă de cei patru copii ai lor. În prezent, la nivelul primăriei Nocrich, a fost deschisă o anchetă socială. „Am deschis o anchetă socială ca să dăm de tatăl copiilor. Femeia nu apare în evidențele noastre ca asistat social”, ne-a spus secretarul primăriei Nocrich, Bogdan Bărbat.

Asistenta socială din comună povestește faptul că femeia refuza constant să se îngrijească de casă, așa cum îi cerea concubinul ei, Ioan Prundaru.


„Omul e harnic, muncește ca zilier. Singura lui pretenție a fost ca ea să îi facă ceva de mâncare pe când vine de la lucru, și să aibă grijă de copii. Ea refuza categoric. Ori de câte ori discutau despre atribuțiile ei ca femeie și mamă, în casă, se supăra, lua copiii, și pleca. Primăvara asta s-a mutat cu copiii în parcul din fața Poliției din Nocrich, după ce s-au certat de la faptul că e leneșă. Era așa de leneșă încât nici măcar copiilor nu le gătea, ei primeau mâncare de la o organizație caritabilă din sat. Femeia asta nici măcar nu merită să își crească copiii”, spune Liliana Nan, asistentul social din Nocrich.

După ce a ajuns la Timișoara, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, timp în care inițial a cerșit cu copiii pe stradă și a dormit la azilul de noapte, a ajuns în grija Asociației Generație Tânără. Cei de aici s-au șocat de faptul că fii cei mari nici măcar nu știau să folosească toaleta.

”Cât a stat la azil, cerșea dimineața. Era într-o stare foarte precară de curățenie, plină de păduchi și râie, apoi am cazat-o în regim de urgență la centrul nostru de ocrotire din Recaș, însă, la cum se prezintă lucrurile, cel mai bine, pentru copii ar fi să fie instituționalizați. A stat o săptămână la noi, iar pe 15 august a plecat, cineva a luat-o cu mașina și a adus-o la Timișoara. Copiii erau semisălbatici, nu știau, cei mari, să folosească olița sau toaleta. Iar femeii nu i-a convenit că îngrijitorii au pus-o să strângă după copii, când aceștia își făceau nevoile pe coridor”, declară Mariana Petersel, președintele Asociației Generație Tânără.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.