Povestea impresionantă a femeii care vrea doar un acoperiș deasupra capului. Vezi...

Povestea impresionantă a femeii care vrea doar un acoperiș deasupra capului. Vezi cum o poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI
tercuta lugoj 3
Aşa arată, acum, locuinţa socială a Tercuţei Anghel, primită de la primărie

„Am stat pe drumuri, am dormit prin canale, în beci la spital, dar şi de acolo m-au dat afară. Am ajuns iar cu hainele-n stradă. Am trecut prin multe greutăţi”, povesteşte oftând Tercuţa Anghel. Are 36 de ani, o viaţă petrecută-n stradă şi o pensie de 234 de lei. Deşi e născută-n Timişoara, stă în Lugoj de-o viaţă, după ce a plecat de la casa de copii.


Femeia cu unghii tăiate-n carne şi cu o cruciuliţă roşie la gât își doreşte să aibă propria-i casă. De câţiva ani şi-a găsit adăpost în casa lui Iacob Tiberiu, „că o farfurie de mâncare se găseşte şi pentru ea. E o fată harnică. Umblă să muncească cu ziua pe la oameni, te poţi înţelege cu ea. Am fost la prefect, şi de aproape o lună Tercuţa a primit de la Primăria Lugoj o casă socială”.

Visul împlinit e de fapt o ruină de vreo 20 de metri pătraţi, în imobilul cu numărul 40 de pe Calea Caransebeşului. O mână de oameni cu suflet vor să transforme ruina în casa mult visată de femeia care a avut acoperiş cerul ani de zile. Acum, din casa Tercuţei nu sunt decât pereţii şi o grămadă de moloz. Şi planuri de amenjare – „trebuie terminat cu acoperişul ca să ne apucăm de restul. Îi facem un branşament la canalizare şi îi punem o cabină de duş şi ce-i mai trebuie. Puţin mai încolo închidem şi o să aibă cămăruţa ei. Şi eu am fost pe străzi, ştiu cum e. Acum am familie şi vreau să o ajutăm să aibă casa ei. Când am intrat în locuinţă puţea rău de tot. Am dat de pe pereţi jos toată tencuiala, am dat jos ţiglele că erau sparte şi acoperişul cam distrus, bârnele putrezite. E greu. Ne-au mai ajutat unii alţii cu materiale, dar mai avem nevoie. De muncit cu braţele, mai muncim noi, dar sunt destul de care mai avem nevoie. Acum ne-ar trebui urgent vreo 600 de ţigle, nişte lemn, gresie ceva şi ce mai trebuie pentru ca să fie totul gata până vine frigul”, povesteşte Marius Constantin, unul dintre oamenii cu suflet mare care vrea să o facă pe Tercuţa să zâmbească.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Tercuţa Anghel, trimiteţi un e-mail pe adresa redactia@pressalert.ro sau sunaţi la telefonul redacţiei, 0748.836.836.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.