Povestea misterioasă a „bărbatului care nu există” aflat la un adăpost din...

Povestea misterioasă a „bărbatului care nu există” aflat la un adăpost din Timișoara. De ce nu-l poate identifica nimeni

1
DISTRIBUIȚI

barbat adapostul de tranzit

Cazul misterios al unui bărbat, care a ajuns direct de la spitalul județean la Adăpostul de Tranzit al Fundației Timișoara ’89, a intrigat întreaga echipă de lucru a celei mai vechi fundații sociale din România. Bărbatul „care nu există, nu vorbește, nu aude”, nu poate fi identificat, deși s-au făcut o serie de demersuri.

Omul a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe Sociale al Fundației Timișoara ’89, după ce a fost internat la spitalul județean cu probleme cardiace, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Comunitară a Primăriei Timișoara. Doar că bărbatul este surdomut, nu are acte și nici nu poate da niciun fel de date despre el pentru că nu știe să scrie, astfel că nimeni nu poate să-l identifice.

Potrivit reprezentanților Adăpostului de Tranzit al Fundației Timișoara ’89, omul are tatuat pe braț numele Isac Ionel, ba mai mult, pretinde că acesta este numele lui, însă nu a fost găsit în baza de date a poliției cu acest nume. Polițiștii de la Secția 3 au întreprins demersuri pentru a-l identifica, dar nu există niciun act oficial privind identitatea lui.

Bărbatul are, pe antebraț, un tatuaj cu numele Remus, iar atunci când este întrebat cine este Remus, omul fără identitate strânge pumnii ca la box și ochii i se umplu de lacrimi.


De altfel, cuvântul box este și el tatuat pe braț. „Fundația Timișoara ’89 a apelat la un cunoscător al limbajului semnelor, însă asistatul nu recunoaște gesturile. Nu poate spune cine este, nu știe să scrie, nu știe unde va pleca din Adăpostul de Tranzit. Așteaptă zile în șir cu ochii spre ușă, sperând că cineva îl va recunoaște”, transmit reprezentanții Fundației Timișoara ’89.

Cei care pot ajuta la stabilirea identității și găsirea unei soluții pentru acest om, sunt așteptați la sediul fundației de pe strada Martir Gogu Opre, nr. 24 din Timișoara sau să sune la numărul de telefon 0256.493.409.

Foto: Sergio Morariu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.