Povestea ochilor, un proiect INEDIT care se va derula și la Timișoara....

Povestea ochilor, un proiect INEDIT care se va derula și la Timișoara. Cum poți să iei parte

0
DISTRIBUIȚI

mogan andrei

Inspirat de o vorbă din popor, „Ochii sunt oglinda sufletului”, Andrei Mogan, un tânăr din Cugir a început un proiect inedit numit „Look into my eyes” (Privește-ma în ochi) care se va defășura în mai multe orașe din România printre care se numără și Timișoara.

Andrei are 24 de ani și este student la Facultatea de Inginerie „Herman Oberth” din Sibiu. Pasionat de fotografia macro, Andrei Mogan își dorea să facă fotografii pe mai multe teme, dar niciodată nu a fost mulțumit de ideile sale. Concepția proiectului „Look into my eyes” i-a venit în luna martie, într-o cameră de cămin. Acesta i-a fotografiat ochiul colegului său de cameră. Uitându-se la poză, și-a amintit de proverbul „Ochii sunt oglinda sufletului” și s-a gândit să facă o serie de poze cu ochii mai multor persoane. „De foarte multă vreme îmi doream să fac serii foto pe mai multe teme, dar niciodată nu am fost mulțumit de idei. Sunt pasionat de fotografia macro, iar într-o zi eram la cămin și i-am făcut colegului de cameră o poză macro la ochi. În acel moment m-am gândit că ar fi interesant să fac o serie de poze cu ochi diferiți de la diferite persoane”, a spus Andrei Mogan.

Pentru că o poză cu un simplu ochi nu ar stârni interesul, tânărul s-a gândit că trebuie să apară și persoana, pentru a se identifica cu ochiul. Așa cum fiecare om e diferit, așa și ochii acestuia sunt diferiți. A combinat aceste idei și a creat o serie de poze în care atât persoana, cât și ochiul acesteia să apară în ele. „Era prea simplu să fac poze doar la ochi, așa că am decis ca în poză să apară și persoana ca să se identifice cu ochiul. Am decis să combin aceste două idei și să creez o serie de cadre în care amândoi subiecți apar în fotografie”, a explicat acesta.

Prin acest proiect tânărul vrea să surprindă privirea naturală a oamenilor și starea în care se află în momentul respectiv.


Andrei vrea să arate cât de frumos și unic e sufletul fiecăruia prin frumusețea ochilor. Primele poze le-a făcut în Cugir, apoi a mers la Sibiu, iar săptămâna trecută a ajuns și la Timișoara unde fotografiat peste 80 de persoane. „ Am participat pentru că este cel mai interesant proiect foto de până acum. Ochii simbolizează poarta către suflet. Când te uiti în ochii unei persoane este de ajuns o singură privire pentru a ști ce urmează sau ce vrea să spună. Pot să spun că ochii nu mint niciodată. Proiectul are o idee interesantă, iar pozele sunt pe măsură. Sper să continue pentru că are o bază foarte bună de la care a plecat”, ne-a spus Andrada Lascău, o studentă din Timișoara care a participat la proiect.

Pentru că timișorenilor li s-a părut o idee extraordinară,  Andrei se va întoarce la Timișoara în luna septembrie când va mai face o serie de poze. Oricine este interesat poate să participe pentru că de data aceasta protagoniștii nu trebuie să îndeplinească nicio condiție, ci trebuie să fie naturali. „Majoritatea oamenilor au aflat despre proiect de pe internet și de aceea am pozat numai tineri. Proiectul este deschis pentru toată lumea”, a mai spus tânărul.

„Look into my eyes” este primul proiect de acest gen din România, dar Andrei Mogan s-a inspirat dintr-un alt proiect al fotografului american Brandon Stanton, intitulat „Humans of New York” (Oamenii New York-ului). Brandon Stanton a început să fotografieze locuitorii New York-ului în vara anului 2010. La fiecare poză acesta a adăugat și o scurtă povestioară a celor pe care i-a fotografiat. În total, Stanton a făcut 10.000 de fotografi pe care le-a publicat pe blogul personal. „Mi-a plăcut foarte mult proiectul fotografului Brandon Stanton și aș putea spune că a avut un aport destul de mare la realizarea proiectului meu. Ceea ce e interesant la <<Humans of New York>> este că întotdeauna povestea din spatele pozei e mult mai interesantă decât cadrul în sine”, a mai spus Andrei.

Artiști locali, studenți, tineri și oricine vrea să fie pozat trebuie doar să trimită un e-mail pe adresa andrei_mogan@yahoo.com sau să lase un mesaj pe pagina de Facebook a lui Andrei Mogan, https://www.facebook.com/andrei.mogan. Pagina de Facebook a proiectului unde puteți găsi mai multe fotografii este:  https://www.facebook.com/pages/Look-into-my-eyes/1537126246515481

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.