Prejudiciu de peste 25 de milioane cauzat Primăriei Timișoara de o firmă...

Prejudiciu de peste 25 de milioane cauzat Primăriei Timișoara de o firmă care administrează cimitire. De ce e convins Stoia că banii nu pot fi recuperați

1
DISTRIBUIȚI

cimitir CALEA SAGULUI

Controalele Curții de Conturi continuă să dea bătaie de cap mai marilor Primăriei Timișoara, puși în situația să dea explicații pentru neregulile neverificate de funcționari și efectuate de diverse firme cu care municipalitatea are contract.


Viceprimarul Traian Stoia a spus că „avem o problemă cu Curtea de Conturi care întreabă de ce firma care gestiona cimitirele Rusu Șirianu şi Sagulu are un contract pe zece ani – Consimpex SRL. Curtea de Conturi stabileşte că între 2004 și 2012 sunt prejudicii în valoare de 25.470.000 de lei, circa 5.800 de mii de euro, adică valoarea redevenţei şi a penalităţilor aferente acestei perioade”.

Stoia a povestit că pentru recuperarea banilor a existat un birou format din nouă persoane, inclusiv şeful, „care avea salariu de 2.000 de lei şi mai primea 2.500 de lei pentru a aduce bani. Deși procesele împotriva firmei au început din 2005, anularea contractului se face prin instanţă printr-un un proces care durează patru cinci ani, până parcurge toate etapele. La ora actuală, Curtea de Conturi a stabilit că la nivelul primăriei nu au fost făcute procedurile care să asigure un control riguros şi urmărirea activității societăţii şi a cerut recuperarea datoriilor”, a spus Stoia. Viceprimarul spune că prejudiciul nu va putea fi recuperat, dat fiind faptul că firma are pe inventar doar o Dacie și 90 de bani în cont.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.