Primăria caută operator pentru Cimitirul Săracilor. Ce nereguli domnesc aici

Primăria caută operator pentru Cimitirul Săracilor. Ce nereguli domnesc aici

1
DISTRIBUIȚI

somosches cimitirCimitirele Timişoarei par să fie cel mai bine descrise de cuvântul nereguli. Viceprimarul Traian Stoia a declarat astăzi că “Cimitirul Săracilor, situat lângă cel de pe Calea Lipovei este în proprietatea primăriei are 13.000 mp. Există acolo aproximativ 1.000 de morminte.


Mai sunt 60% somaţii disponibile şi aici au loc 55 de înmormântări pe an. Aici sunt înmormântaţi cei fără aparţinător care provin de la morga IML. De înmormântări se ocupă societatea care a luat în concesiune Cimitirul din Calea Lipovei, SC Denisalex. Cimitirul nu are regulament de funcţionare şi arată jalnic. Vegetaţia are o structură de pădure, acoperisul şi pontonul sunt în pericol de prăbuşire, porţile sunt ruginite, crucile abia pot fi indentificate. Pentru a se putea face vreo intervenţie trebuie defrişat în zona gardului. Crucile abia ies din vegetaţie. Monumentul ridicat în memoria eroilor este neîngrijit. Ar trebui să se defrişeze vegetaţia şi asta pot face numai cei de la penitenciar, pentru că nu sunt aşa gingaşi ca şi cei de la firme private”.

Demolarea clădirii fostei morgi, delimitarea morminelor şi însemnarea acestora cu borne, reabilitare gard şi porţi sunt doar câteva din reparaţiile necesare în cimitir. Stoia spune că propunerea este ca o treime să rămână pentru cei fără aparţinători şi restul să fie alocate pentru familii cu aparţinători. În curând, conform viceprimaruluil se va face aprobarea caietului de sarcini prin CLT şi scoaterea la licitaţie a administrării cimitirului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.