Primarul Nicolae Robu, AVERTISMENT pentru toți poluatorii din oraș, inclusiv firma Continental....

Primarul Nicolae Robu, AVERTISMENT pentru toți poluatorii din oraș, inclusiv firma Continental. Cum îi amenință și ce a descoperit în timpul unei plimbări

7
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 3

“Fără poluare” – asta le cere primarul Nicolae Robu tuturor companiilor care își desfășoară activitatea în Timișoara. În cazul în care firmele care poluează orașul nu vor găsi o soluție prin care să-și rezolve această problemă, edilul șef amenință că le va fi ridicată autorizația de funcționare.

Nicolae Robu a luat această decizie, aseară, când a avut parte de o surpriză neplăcută chiar în cartierul în care locuiește. Primarul Timișoarei a povestit că a mers să vadă în ce stadiu se află lucrările la fântâna arteziană din cartierului Soarelui, însă, după doar câteva minute de stat în aer liber, a început să simtă un miros “extrem de neplăcut”. În zadar a pornit pe străzile Timișoarei pentru a-l identifica pe poluator, motiv pentru care a alarmat și Garda de Mediu.

“Era un miros foarte puternic și am constatat că el persistă și se extinde.


Reprezentanții Gărzii de Mediu alături de Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, au ajuns clar la concluzia că poluatorul este compania Azur. Se vor face în continuare investigații pentru a stabili exact tot ce s-a întâmplat acolo și vom sancționa firma Azur. Vreau să fie foarte clar: dacă nu va fi în stare să-și rezolve problema astfel încât să nu mai polueze orașul, îi vom ridica autorizația de funcționare, cu riscul pierderii locurilor de muncă pe care le oferă”, a amenințat, astăzi, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, avertismentul este valabil pentru toate firmele din oraș care poluează. “Nimic nu e mai important decât sănătatea oamenilor și ne dorim ca Timișoara să fie un oraș în care cetățenii să poată trăi bucurându-se de viață, sănătoși în primul rând. Fără poluare, asta cerem tuturor companiilor. Și nu doar să nu degaje noxe în atmosferă, ci și ca ele să nu degaje substanțe producătoare de miros, chiar dacă nu sunt în categoria celor poluante”, a mai precizat nervos Nicolae Robu.

Întrebat dacă avertismentul vizează și firma Continental, primarul Timișoarei a răspuns că “da” și a precizat faptul că reprezentanții companiei au prezentat un proiect în valoare de aproape zece milioane de euro prin care își propun să reducă mirosul de cauciuc din oraș. “Ne-am bucura să vedem că se ajung la rezultate concrete, iar zona aflată în vecinătatea Continental să nu mai fie supusă la mirosuri”, a conchis edilul șef.

7 COMENTARII

  1. Oameni buni nu-l credeti pe mincinosul asta. Chiar credeti ca va lua masuri impotriva firmei care i-a sponsorizat campania electorala si nu numai? Acum 3 luni se jura in intersectia II de la Brad/Lipovei ca firmei Continental nu i se poate imputa nimic , ca doar parfumeaza zona si acum simte si el un miros deranjant. Toate afirmatiile acestea le face pentru reclama si nu pentru a sustine interesele timisorenilor.
    Sau ar mai fi o varianta. Se apropie alegerile, coalizam cu o forta politica detestabila si nu mai avem fonduri…?

  2. roaba, inginerul cel maret (pcr-asc) face totul pentru imagine, politic,crede ca va impresiona si timisorenii vor fi prostiti sa voteze la alegeri cum spune el! ce a facut pana acum? ca cantat ca la ,,cantarea Romaniei”!

  3. Ok si pana la urma cand se face ceva ? Robu chiar ar trebuii sa face o schimbare majora pentru oras. Dar bineinteles ca de fiecare data sunt diferite interese din partea tuturor. Conti mai bine platesc amenzi decat sa mute fabrica , iar costa sute de mii de euro sau cred ca milioane .. asa ca mai bine cate o sponzorizare . Dar unul in invit pe Dl. Nicolae Robu sa mearga noapte pe la ora 22- 0:00 in zona Lipovei sa simta si el mirosul de cauciuc ars daca e respirabil.

  4. Miroase ingrozitor,noapte d enoapte desi locuiesc la 3 km de fabrica de anvelope a celor de la Continental.Este insuportabil si in unele nopti mirosul este intens si deosebit de iritant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.