Primarul Nicolae Robu vrea să impună restricţii noi pentru patronii de magazine...

Primarul Nicolae Robu vrea să impună restricţii noi pentru patronii de magazine din zonele cu clădiri istorice. Ce nu va mai fi permis

1
DISTRIBUIȚI

Palatul Neuhausz

Aspectul deplorabil al clădirilor istorice din urbea de pe Bega le dă din ce în ce mai multe bătăi de cap autorităţilor locale. În fiecare săptămână viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, prezintă cazuri în care proprietarii fie nu îşi îngrijesc imobilele, fie locuiesc în condiţii greu de suportat pentru secolul nostru.


Subiectul este abordat des şi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care spune că reabilitarea clădirilor din bani europeni este o prioritate în perioada 2014 -2020. Recent, trecând pe lângă Piaţa Maria, Robu a fost plăcut impresionat de modul în care una din clădirile din zonă a fost reabilitată. Şi totuşi, contrastul puternic cu celelalte edificii l-a făcut pe primar să tragă concluzia că în zonă ar fi numai bune nişte noi restricţii.

Mai exact, edilul doreşte ca în curând consiliul local să adopte un proiect de lege care să reglementeze aspectul siglelor publicitare postate deasupra magazinelor din zonă, asta deoarece la acest moment zona arată ca un adevărat curcubeu. Norme vor fi impuse şi cu privire la paleta de culori care poate fi folosită la reabilitarea clădirilor istorice din centrul oraşului. Vă reamintim că până acuma au fost depuse 23 de solictări pentru programul de reabilitare clădiri istorice derulat municipalitate împreună cu Banca de Dezvoltare a Guvernului Germaniei (KfW), iar perioada de înscriere este continuă. În Programul de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice din zona de acţiune prioritară a Municipiului Timişoara, derulat în baza HCL 514/22.10.2013, în sesiunea din luna aprilie au fost depuse solicitări pentru reabilitarea a două imobile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.