Primarul Robu vrea ca toate turnulețele țigănești construite ilegal la Timișoara să...

Primarul Robu vrea ca toate turnulețele țigănești construite ilegal la Timișoara să fie DEMOLATE. Care sunt primele ce vor fi desființate

1
DISTRIBUIȚI

turnulete strada romulus tigani

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a dat ordine să fie verificate toate autorizațiile pentru clădirile din oraș care au turnulețe. În cazul în care se va constata că turnulețele au fost ridicate ilegal, edilul șef amenință că acestea vor fi desființate. “Am cerut Direcției de Urbanism să verifice autorizațiile de construcție pentru toate imobilele care au turnulețe și, dacă ele au fost realizate fără autorizație, vor fi desființate”, a anunțat, astăzi, Nicolae Robu.

Primele turnulețe țigănești care vor fi demolate la Timișoara vor fi cele de pe strada Romulus, acestea fiind construite ilegal.


“I-am cerut arhitectului șef de la Direcția de Urbanism ca până astăzi să fie finalizată cercetarea arhivei, pentru a se vedea dacă există sau nu o autorizație pentru construcția celor două turnulețe de pe strada Romulus. Asta după ce proprietarul clădirii pretindea că s-a obținut o autorizație în acest sens. Concluzia este că acele turnulețe sunt ridicate ilegal și vor trebui să fie desființate”, a explicat Nicolae Robu.

Totuși, primarul Timișoarei a declarat că, deocamdată, nu se va interveni în forță pentru demolarea lor, ci mai întâi proprietarul clădirii va fi invitat la sediul primăriei pentru a discuta cu reprezentanții municipalității. “Proprietarul va fi invitat la primărie pentru o discuție în care să se stabilească dacă desființarea turnulețelor se va face amiabil sau se va face de pe poziții de forță. Nu există și nu va exista niciun pic de concesie în privința construcțiilor făcute fără autorizație fie că e vorba de turnulețe, fie că e vorba de altceva. Legea este lege pentru toată lumea și se va aplica ca atare nediferențiat”, a amenințat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că s-a constatat că și la alte două imobile din oraș s-au realizat construcții fără autorizație. Este vorba despre o mansardă a unei clădiri de pe strada Iosif Vulcan, nr. 13, și o altă clădire de pe strada Socrates, nr. 10. Proprietatul imobilului a obținut autorizație pentru modificarea acoperișului și amenajarea unei terase, dar, în realitate, acesta a demolat întreaga clădire și a început să construiască alta în loc.

1 COMENTARIU

  1. nu sa poace. o sa ne plengem la comesiiia ioropiana di descremenalizare. sho sa ve luvam banii ca despegubire ca niwe esploatatz si nie sigrigatz ca nis tzigane romale. raseshtilior ci vis. la poshcariii cu voi ca nie puniem noi premare dal nost . dasto mui. o sa viditz voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.