Recep Tayyip Erdogan a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte...

Recep Tayyip Erdogan a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al Turciei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1872781570">

erdogan-dece

Recep Tayyip Erdogan a depus jurământul pentru învestitura în funcţia de preşedinte al Turciei, în cadrul unei ceremonii desfăşurate joi în Parlament, boicotată de principalul partid de opoziţie.

Ales pe 10 august pentru un mandat de cinci ani, Erdogan, în vârstă de 60 de ani, îi urmează în funcţie lui Abdullah Gül.

Erdogan a jurat să respecte „Constituţia, supremaţia legii, democraţia, principiile şi reformele aplicate de Atatürk şi Republica laică”.

Înaintea ceremoniei, deputaţii Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democraţi) au părăsit plenul Parlamentului în semn de protest faţă de refuzul lui Erdogan de a demisiona din funcţia de premier imediat după victoria în scrutinul prezidenţial.

Deputaţii celeilalte formaţiuni de opoziţie, Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP, extrema-dreaptă), nu l-au aplaudat pe Erdogan după numirea în funcţia de preşedinte al Turciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.