Rectificare de buget cu scandal, în plenul Consiliului Local Timişoara. Pe ce...

Rectificare de buget cu scandal, în plenul Consiliului Local Timişoara. Pe ce subiecte s-au contrat aleşii

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL18_resize

Rectificarea de buget a stârnit discuţii ample în plenul CLT de astăzi. De departe, cel mai solicitat director a fost Adrian Bere de la Direcţia de Mediu, care a solicitat sume mari de bani pentru Grădina Zoologică şi Penitenciarul Timişoara. Mai exact, Bere a cerut 70.000 de lei pentru achiziţionarea de unelte la penitenciar şi 76.000 de lei pentru mobilier la Grădina Zoologică. Consilierul PSD, Romaniţa Jumanca, a comentat că sumele alocate sunt prea mari şi că jumătate din bani ar trebui alocaţi către şcoli. Primarul Nicolae Robu a sărit în aprărarea lui Bere spunând că „poate lucrările se întind pe o perioadă mai mare de timp. Nu avem o fundamentare aici ca să putem spune cât costă acele unelte. Prezenţa penitenciarului în Timişoara este extrem de benefică pentru oraşul nostru, avem o forţă de muncă discplinată pe care nu o putem găsi în alte părţi”. Bere a explicat că este nevoie de hârleţe, târnăcoape, găleţi de calitate.

Circa 300.000 de lei au fost alocaţi pentru ajutorarea sinistraţilor din judeţul Timiş, la iniţiativa PSD.


De asemenea, Primăria Timişoara va strânge ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Timiş. „Vreau să vă fac cunoscut că am anunţat oficial că de mâine, de la 8 dimineaţa la 8 seara, începe colectarea de ajutoare pentru sinistraţi în sala de sport de la Liceul Electromotor. Materialele sunt destinate cetăţenilor din judeţul Timiş. Dacă vom strânge cantităţi în execedent, acestea vor fi redirecţionate şi către concetăţenii noştri din alte judeţe”, a spus primarul Nicolae Robu. Iniţial, Robu nu a dorit să aloce bani pentru sinistraţi, explicând că „încasările noastre sunt mai mici decât în alţi ani în lunile iunie şi iulie. Avem foarte mari obligaţii de plată şi riscăm să ne trezim cu oprire de conturi, dacă nu facem plăţile. Sume simbolice se pot distribui, dar nu ştiu la ce ar ajuta. Dacă mai sunt bani la capitole unde nu sunt şanse mari să fie cheltuiţi, ar trebui direcţionate acolo unde sunt necesare”.

Din sumele rămase, au fost alocați 6 milioane de lei la Colterm, 3 milioane la RATT, iar restul vor fi utilizați pentru lucrări edilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.