Rețelele de energie electrică ale României și Serbiei se modernizează împreună. Ce...

Rețelele de energie electrică ale României și Serbiei se modernizează împreună. Ce localități din Banat sunt implicate în proiect

0
DISTRIBUIȚI

energie_04_567128c511

Guvernul a aprobat declanşarea procedurii de expropriere pentru construcţia liniei electrice aeriene Reşiţa – Pancevo, investiție care urmează să fie pusă în funcțiune anul viitor, informează Radio Reșița.

Reţeaua electrică va traversa un număr de 11 localităţi din Caraş-Severin şi anume: municipiul Reşiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Ciudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani.


Rețeaua are o lungime totală de 131 de kilometri, dintre care 63 pe teritoriul țării noastre.

Potrivit autorităților, valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 157 milioane lei. Pentru exproprierile terenurile pe care se vor construi stâlpii de înaltă tensiune Guvernul a alocat un buget de 9,12 milioane de lei.

Odată cu deschiderea acestei linii de 400 kV, estimată pentru 2015, România şi Serbia doresc să dezvolte şi să îmbunătăţească împreună interconexiunea dintre sistemele lor energetice, astfel încât să obţină o siguranţă crescută şi o calitate superioară a serviciilor de transport al energiei electrice corespunzător atât tranzacţiilor internaţional, cât şi celor din sistemul energetic propriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.