Salariile angajaţilor Antena 3, preocupare majoră pentru deputatul UNPR, Ion Răducanu. ...

Salariile angajaţilor Antena 3, preocupare majoră pentru deputatul UNPR, Ion Răducanu. Ce lege vrea să impună pentru jurnaliştii care “distrug” imaginea oamenilor politici

4
DISTRIBUIȚI

DEZBATERE - UNIVERSITATEA DE VEST - TIMISOARA

În plin scandal naţional, legat de confiscarea sediului Antena 3, deputatul UNPR Ion Răducanu se gândeşte cum să facă reguli stricte pentru funcţionarea presei. Mai exact, aşa cum a mai spus în urmă cu câteva luni, Răducanu consideră că jurnaliştii care scriu articole bazate pe informaţii care nu se dovedesc a fi veridice şi asfel „distrug” imaginea unui om politic ar trebui să plătească. „Ţara are nevoie de câteva legi fundamentale. Va trebui modificată Constituţia pentru a delimita clar puterile, cred că e necesară şi o lege a presei de care toată lumea fuge, dar nu cred că trebuie făcută o lege care să stopeze libertatea presei.


Trebuie făcută o lege în care să se spună ce drepturi au politicienii sau persoanele publice şi oricine e preluat de presă. Vedem că aceste coduri de etică nu sunt respectate, au ajuns ziariştii să se bată între ei, să arunce cu noroi între ei. Jurnalistul trebuie să răspundă pentru ceea ce scrie şi politicianul descoperit trebuie să îşi dea demisia. Să plece de pe funcţie, chiar dacă judecata e de şapte ani”, a spus Răducanu.

Legat de plimbările din stradă, Răducanu nu crede nici în închiderea Antenei 3, nici în comploturi. „Să ieşi în stradă şi să spui că se închide Antena 3 e cale lungă. Că oricine ştie ce înseamnă o societate şi o senţinţă înţelege că senţinţa nu are nimic cu televiziunea, ci cu imobilul”. Mai mult, Răducanu spune că protestele din stradă sunt cauzate de salariile mari ale angajaţilor din Antene, care se tem să nu își piardă beneficiile. Pe de altă parte, colegul său de partid, deputatul Adrian Diaconu, vrea să impună o lege ori care nu mai puţin de 2% din banii recuperaţi ca urmare a unor anchete jurnalistice să fie viraţi în conturile oamenilor de presă care au făcut anchete.

4 COMENTARII

  1. ok.
    jurnalistii care scriu defaimator, fara argumente si dovezi, si distrug imaginea cuiva, sa fie pedepsiti.

    foarte bine.

    si vreau, in contrapartida, sa fie facuta si o lege prin care, sa fie stabilit foarte clar, limpede si in limbajul cel mai simplu si concis pedepsele, cu subiect si predicat,( nu evaziv, nu limbaj dublu, nu echivoc,) pe masura, cu care vor fi sanctionati toti oamenii din arcul politic si admnistrativ care: imi lezeaza dreptul de a trai normal si la limita unui trai decent; care imi obliga semenii si copii sa plece din

    tara din pricina salariilor in vreme ce politicienii fac averi fabuloase din bani publici; administratia care isi bate joc de locul in care traiesc si atenteaza la sanatatea mea si fizica si psihica; politicul care ascunde informatii si acte fata de cetateni si distorsioneaza cu intentie, situatiile in care sunt, tocmai pentru a scapa de pedeapsa; oamenii care ocupa functii in administratie pentru ca nu respecta legea asa cum este ea si nu cum o pot interpreta; politicul si administratia
    care foloseste bani publici, adica de la noi toti, pentru masinilie lor scumpe cu care se plimba pe benzina si motorina cumparati tot din banii mei, isi fac sedii si birouri luxoase in vreme ce roadele lor de „mari politicieni”nu exista; sa fie o lege care sa stabileasca clar criteriile pe care sa le indeplineasca , profesional vorbind, o persoana care vrea sa acceada intr=o functie politica, inclusiv
    de administratie (primar, prefect, subprefect etc); sa fie sanctionati toti cei din politic care atenteaza la integritatea tarii ,mele (si a mea implicit) pentru abuz de functie (indiferent ca e vorba de taiere de paduri, de vinderea bogatiilor tarii leme, de furt din banii publici sau din atentat la educatia generatiilor).
    Lista este deschisa.
    Adaugati, dvs, fiecare dintre cei care traiti in tara asta , pentru ce sa mai fie sanctionati drastic toti politicienii si cei din administratie pentru ca strica imaginea tarii mele, a orasului meu, a mea implicit (chiar daca ma disociez de ei si nu ma reprezinta catusi de putin).

  2. De ani buni, justitia a nenorocit mii de cetateni! De ce nu ati facut legi si pentru acestia? Sa plateasca , la rindul lor! As vrea sa vad ce avere ai mata si cum ai facut-o! Poate ai o „matusa Tamara”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.