SCANDALOS Pacienții din Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara sunt internați...

SCANDALOS Pacienții din Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara sunt internați în saloane JALNICE și dorm pe cearșafuri RUPTE FOTO

3
DISTRIBUIȚI

sectia de neurochirurgie

Situație incredibilă în una dintre cele mai mari secții din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Pacienții din tot vestul țării care sunt operați în secția de Neurochirurgie sunt internați în saloane care arată jalnic. În timp ce șefii altor secții au inițiat campanii de strângere de fonduri pentru modernizarea saloanelor, în secția de Neurochirurgie, acestea nu au mai fost renovate de ani întregi.

Saloanele din secția de Neurochirurgie sunt nezugrăvite, motiv pentru care tencuiala a început să cadă de pe pereți. Mai mult, pacienții spun că nu au nici măcar perdele în geam, astfel că în primele ore ale dimineții, soarele arzător le bate în fereastră. Totodată, o pacientă care așteaptă să fie operată se plânge de faptul că a primit un cearșaf rupt, cu care este nevoită să se acopere.

Mai mult, pacienții atrag atenția asupra faptului că medicii și asistentele le solicită să cumpere cu bani din propriul buzunar atât tratamentul, cât și medicamentele și materialele sanitare necesare în timpul intervenției chirurgicale, dar niciunul dintre aceștia nu a dorit să-și spună numele, de frica medicilor.

 

Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Timișoara

Horia Pleș nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere, asistenta acestuia ne-a transmis că medicul este plecat în concediu până la sfârșitul lunii august. Pe de altă parte, neurochirurgul Adrian Franțescu, cel care îi ține locul lui Horia Pleș pe perioada cât este în concediu, nu a dorit să comenteze situația din secția de Neurochirurgie.


“Nu știu asta, vorbiți cu asistentul-șef. Eu sunt de gardă și am o urgență acum”, ne-a spus Adrian Franțescu înainte de a ne închide telefonul în nas.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, recunoaște că unele dintre așternuturi  nu au “aspect estetic”. “Din păcate, este o deficiență majoră pentru că rulajul este extraordinar de mare și nu reușim să achiziționăm în ritmul în care se deteriorează cearșafurile, păturile, plăpumile și așa mai departe. Și la noi, la Maternitatea “Bega”, foarte mult ne-am bazat pe ajutoare. Chiar în urmă cu o lună am primit un transport cu ajutoare din Germania  vizavi de lenjerie. Noi de spălat le spălăm, le dezinfectăm, dar, din păcate, aspectul estetic nu este nici pe departe cel dorit de văzut. Unele cearșafuri, repet, nu sunt murdare, doar sunt rupte”, ne-a explicat Marius Craina.

3 COMENTARII

  1. Situatia nu este singulara, va rog sa mergeti la etajul 9, la neurologie…si, ca si cum nu ar fi sufiecient, mai sunt si asistentele care se comporta si vorbesc foarte urat atat cu pacientii cat si cu apartinatorii, care oricum le usureaza foarte mult munca.

  2. Daca aveti cunostinta despre asemenea cazuri, oferiti mai multe detalii….toata lumea vorbeste sub anonimat si noi toti sustinem ca dorim o schimbare in minunata noastra tara…..cu oameni care nu au curajul sa spuna lucrurilor pe nume, nu se va schimba nimic, din pacate….

  3. Adevarat, situatia pe sectia neurochirurgie Timisoara e jalnica… eu am fost operat pe creier cu o tumoare pe creierul mic, mai camea facea curat in camera si acolo intra oameni operati la cap nu la apendic!!!! Si medicamentatia trebuia cumparata, absolut tot !! Vreau sa mai spun si vorbe bune pentru echipa lui Horia Ples, care a facut o treaba minunata, m-a salvat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.