Schimbarea viceprimarului Traian Stoia, prima grijă a liderilor ACL Timiș, Nicolae Robu...

Schimbarea viceprimarului Traian Stoia, prima grijă a liderilor ACL Timiș, Nicolae Robu și Constantin Ostaficiuc. Ce spun despre majoritatea din CLT

15
DISTRIBUIȚI

PNL PDL ACL 03_resize

Prima conferință comună a Alianței Creștin Liberale formate din PNL și PDL Timiș a avut loc astăzi la sediul PNL Timiș. După scurtele discursuri despre beneficiile unificării dreptei susținute de cei doi co-președinți, Nicolae Robu și Constantin Ostaficiuc, inevitabil în discuții a apărut și schimbarea viceprimarului Traian Stoia de la PSD prin formarea unei noi majorități în consiliul local. Întrebat când și dacă dorește să îl schimbe pe Stoia, Robu a spus că „nu am spus asta deocamdată, dar o majoritate în CLT există deja, ea s-a afirmat la ședința trecută, veţi vedea ce se va afirma. Astăzi, există deja o majoritate în consiliul local formată din PNL, PP-DD şi PNL şi a consilierului local Adrian Orza.


Am spus că vom schimba viceprimarii acolo şi unde vom considera că este cazul”.

Ostaficiuc a menționat că „nu dorim să influenţăm în mod decisiv administraţiile locale. Scopul principal este constituirea aceste formațiuni de dreapta, nu funcţiile”. Tototadă, șefii ACL Timiș au salutat alăturarea Forței Civice la nou formata alianță liberală. „Colosul” liberal din Timiș va avea nu mai puțin de 80 de membri în structura de conducere și nu vor să se oprească aici. „Rămâne ca PNŢCD să îşi rezolve problemele. Sunt bineveniţi în această alianţă menţinându-şi principiile de dreapta. Aşteptăm ca şi conducere judeţeană a PNŢCD să îşi revizuiască poziţia, să se îndepărteze de PSD cu care cred eu că a semnat în mod pripit acel protocol de semnare şi susţinere. Cred că îşi vor da seama şi liderii PNŢCD Timiş că au greşit, a spus Robu. Conferința de presă s-a încheiat cu subiectul Stoia. Robu a ținut să precizeze că „nu comentăm despre schimbare. Noi ne facem în sine un scop în sine din schimbarea de viceprimari. Acolo unde considerăm că va fi nevoie”.

Foto: Adrian Pîclișan

15 COMENTARII

 1. si totusi, nu schimbarea lui stoia ar arata clar ca alianta asta functioneaza? nu asta se vrea? nu in scopul eliminarii banditilor de la psd se unifica asa zisa dreapta?

 2. sa speram ca, incepand de acum, se vor pune la aceasi masa si vor construi pt timisoara si cetatenii ei, pt ca daca se cearta asa cum stim ca au mai facut-o, nu vor avea nici o sansa!
  si mai sper, de data asta e o speranta personala, ca ne scapa de lichelele de la pSD, un partid de hoti si tradatori, spagari si drogati! romania are nevoie de oameni puternici si drepti, nu de corupti care fura puterea si o folosesc cum vor ei.

 3. Liderul PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi cei doi deputaţi democrat – liberali, Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean, au fost monitorizaţi de anchetatori încă din 2011, când lucrau din greu pentru a pune mâna pe spaţiile comerciale din aeroportul “Traian Vuia” din Timişoara. Toată operaţiunea a început la scurt timp după ce Sămărtinean a fost numit director cu sprijinul lui Ostaficiuc . Avocaţii celor trei suspecţi, care au fost puşi sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu sau instigare la această infracţiune, au consultat, ieri, o parte din probele strânse de anchetatori. Din documente a reieşit că ancheta DNA a fost declanşată după ce primele indicii au apărut în urma monitorizării lui Sămărtinean de către SRI pe un mandat de siguranţă naţională, care a fost declasificat şi acum se află la dosar.

  După ce au existat primele date că directorul aeroportului din perioada respectivă lucrează de zor ca să-i dea afară cât mai repede din spaţii pe chiriaşii cărora le expirau contractele pentru ca să ajungă la firma Trinvest Bakery, unde oficial apărea ca administrator Cristian Iga, vărul deputatului Alin Popoviciu, anchetatorii au continuat să le intercepteze convorbirile telefonice. Conform avocaţilor, cei trei au vorbit în clar între ei, în repetate rânduri, despre cum să acţioneze pentru ca spaţiile să fie cât mai rapid eliberate şi să fie ocupate de firma de casă. Practic, suspecţii, ca şi în cazul lui Mircea Băsescu, s-au autoincriminat prin discuţiile purtate şi interceptate de către investigatorii anticorupţie. Apărătorii au anunţat că vor face cereri pentru ca în dosar să fie realizată o expertiză, ei susţinând că prejudiciul invocat de DNA, 239.570,3 lei, nu ar fi unul real.

 4. Robu nu pare deranjat de faptul că deputații Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean, alături de șeful lor Constantin Ostaficiuc, dau „cu subsemnatul” la DNA. Liberalul a lămurit că „până în momentul în care justiția nu îl consideră pe un om vinovat, el beneficiază de prezumția de nevinovăție. Nu ne bucură că se întâmplă așa, sperăm să fie nevinovați, dar dacă au comis ilegalități, atunci vor trebui să plătească pentru ele, ca orice alt cetățean”.

 5. După ani de zile în care s-a ascuns de presa incomodă şi a tăcut atunci când erau prea deranjante întrebările despre şmenurile pe care le-a binecuvântat, “Brandul” politicii locale, Constantin Ostaficiuc a ajuns la DNA. Alături de păpuşile sale Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean. Şi acolo, ca de obicei, au tăcut. La DNA au ajuns pentru unul dintre cele mai sfidătoare tunuri, dat fără nici un fel de greaţă. Operaţiunea “să punem mâna pe barurile din aeroport” este o radiografie standard a modului în care acţionează politrucii înfometaţi când ajung la putere – presiuni, falsuri, pseudo-licitaţii, fraieri băgaţi în faţă, plus nevinovăţia purtată ca sfintele moaşte – “dar apar eu pe undeva în acte?”.

  Ani de zile au crezut că au scăpat, că nu li se va întâmpla nimic, că tuturor le este frică să se uite la ce fac ei, zeii zilei. Şi-au făcut din aroganţă un stil de viaţă. Nu au cuvântat sperând că tăcerea mafiotă îi va salva. Că lumea, prea prinsă în nebuniile cotidianului, va uita. Ghinionul lor, ca şi al multor altora, este că mai există unii oameni, în unele instituţii ale statului, pentru care singurul criteriu care contează este dacă s-a încălcat sau nu legea. E drept că uneori lucrurile se mişcă prea încet. În acest caz, ca şi în al liberalului Uioreanu de la Cluj Napoca, care a sperat că, dacă scoate un articol de pe un site, nu se va afla despre şpăgile groase, zeii zilei au dovedit că face parte din ADN-ul lor credinţa că tăcerea mafiotă te scapă de puşcărie. Eroare.

 6. Ce au in trecut comun robu si ostaficiuc?? amandoi au fost niste mediocrii studenti dar cu functii la stdentii comunisti! Ce au in prezent in comun robu si ostaficiuc?? disperarea: pentru robu ca nu mai pupa al 2-lea mandat la Primaria TM, iar costi…brutariaaaa!

 7. Revenind la sedinta in care, subliminal, aproape ca s-a facut „prohodul” sediului PDL aflat vis-a-vis de Parcul Botanic, estimat la peste 200.000 de euro, sa mai spunem ca, pentru a mai aduce bani in visteria partidului, Constantin Ostaficiuc a propus ca tot mobilierul vechi de prin sediu sa fie scos la vanzare pe site-ul de anunturi gratuite OLX…

 8. De asemenea, s-a constatat că Ostaficiuc a semnat, pe lângă contractul de concesiune cu ginerele său, şi alte documente prin care Ornella Design a fost favorizată, făcându-se referire la decizia de scutire de la plata redevenţei pentru că investiţia nu a fost operaţionalizată în termenul stabilit prin contract. “SC Ornella Design SRL a solicitat prelungirea termenului de operaţionalizare la data de 28.07.2010 după expirarea atât a perioadei de exceptare de la plata redevenţei, cât şi a perioadei de operaţionalizare, prevederile contractului stabilind că o astfel de solicitare se poate face “în intervalul perioadei de exceptare de la plata redevenţei”. Ostaficiuc este acuzat că prin semnarea referatului care a stat la baza aprobării ulterioare în plenul CJT, firma familiei sale a fost favorizată să nu mai plătească redevenţa din urmă în valoare de 5426, 4 euro plus TVA. Din aceste motive, ANI a considerat că sunt “indicii temeinice cu privirea la săvârşirea de către acesta a infracţiunilor asimilate faptelor de corupţie” şi a sesizat DNA, acuzându-l pe Constantin Ostaficiuc de două infracţiuni – abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea, ]n orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Pentru aceste infracţiuni pedeapsa este între 1 şi 15 ani de închisoare. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla care sunt argumentele lui Ostaficiuc cu care vrea să anuleze decizia ANI de conflict de interese.

 9. daca scot mobilierul vechi la vanzare, inseamna ca se oferteaza si scaunul de presedinte a lui Ostaficiuc? eu cred ca da, mai ales ca nici Blaga nu mai vrea sa auda de el

 10. Imaginea partidelor este mentinuta la anumite standarde electorale si de retorica purtatorilor de cuvant! Care este cel mai bun PR al unui partid politic din Timis?

  Cata ……..da aceasta siliconata de capata atitia bani de la costio, masina de masina, salar de salar. Azi se vorbeste ca il mulge pe boul de balint ca sa il umileasca la alegeri. Mare prosti mai sint la acest partid expirat. Bine ca costio pleaca dupa ce a distrus filiala la comanda psd si pnl. Alin o sa mosteneasca o mare gaura. Vai de capul lui.

 11. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmaririi penale faţa de OSTAFICIUC CONSTANTIN, la data faptelor, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, administratori in fapt ai unor societaţi comerciale, in sarcina carora s-a reţinut infracţiunea de instigare la abuz in serviciu.

 12. Constantin Ostaficiuc, omul cu cea mai mare greutate în PDL Timiş, are o istorie bogată în ceea ce priveşte unele afaceri dubioase. Fostul preşedinte al CJ Timiş a “arcuncat în stradă” o profesoară doar de dragul banilor. Ostaficiuc este preşedinte de partid şi ar trebui să fie curat ca lacrima, pentru a da un exemplu pozitiv colegilor de partid.

  Mână în mână cu Clanul Cârpaci

  Clanul ţigănesc Cârpaci, din Timişoara, a ajuns să fie cunoscut în oraşul de pe Bega după ce a terorizat zeci de familii şi a reuşit să pună mâna pe locuinţele acestora, situate chiar în buricul târgului. Această grupare de ţigani avea un plan bine pus la punct. Mai întâi, o familie de ţigani cumpără un apartament în blocurile de vile din Timişoara. Apoi, prin scandaluri şi ameninţări, încearcă să-şi forţeze vecinii să plece. Să vândă tot pe un preţ de nimic şi să-şi facă cruce când scapă de vecinii recalcitranţi. Ostaficiuc, baron PD-L de Timiş şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a reuşit să se remarce prin mai multe afaceri dubioase, în care apar membri ai familiei. Ornella Design este una dintre afacerile Ostaficiuc, vizate de ANI şi DNA. Fostul preşedinte al CJ Timiş este cercetat de DNA. Apropierea între Cârpaci şi Ostaficiuc s-a făcut nu pe criterii rasiale şi nici pe vreo revelaţie de moment, ci a avut la bază „ochiul dracului”.

  Terorizată de ţigani, în fiecare zi

  Clanul Cârpaci, împreună cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, au reuşit să o dea afară din casă pe Felicia Stancovici. Profesoara de muzică de la Timişoara a fost obligată să plece din propria casă, după ce a fost terorizată zilnic de clanul de ţigani. Mai întâi, ţiganii au început cu chefuri şi ţipete în toiul nopţii. Pentru că au văzut că această metodă nu merge şi profesoara nu vrea să părăsească locuinţa, ţiganii au început să spargă pereţii despărţitori ai apartamentelor, pentru a ajunge cu japca în casa Feliciei Stancovici. După doi ani de calvar, timişoreanca a fost nevoită să vândă clanului de romi, pe nimic, locuinţa în care a trăit de când se ştie. Calvarul femeii a început în momentul în care Ostaficiuc, chiriaş în vila naţionalizată de pe strada Victor Babeş nr. 5, i-a vândut lui Cârpaci partea sa de casă. Pentru ca nimeni să nu facă legătura între Ostaficiuc şi clanul de rromi, s-a apelat la o schemă bine pusă la punct. Mai întâi, „casa” fostului preşedinte al CJ Timiş a fost vândută, printr-o agenţie imobiliară, unei terţe persoane, chipurile, unui „cumpărător de bună credinţă”, care, la scurt timp, a revândut acelaşi apartament clanului de rromi ce a terorizat Timişoara. Toate aceste tranzacţii s-au făcut în momentul în care Ostaficiuc nu era în oraş, aranjându-şi o „ieşire de serviciu” la Bruxelles.

 13. Presiuni după moartea soţului

  Felicia Stancovici, femeia alungată de ţigani din propria casă, susţine că liderul PD-L Timiş a făcut, în urmă cu mai mulţi ani, presiuni pentru a-i cumpăra apartamentul de pe strada Victor Babeş. “În anul 1996, familiei Ostaficiuc i-a fost repartizat un apartament în acelaşi imobil cu mine. Timp de 10 ani, ne-am înţeles bine cu membrii acestei familii. La nici câteva zile de la decesul soţului meu, Ostaficiuc a venit şi m-a întrebat dacă nu vreau să vând apartamentul. I-am spus că nu voi vinde, iar de atunci a început tot calvarul pentru mine. Imediat, lângă mine s-au mutat cei din clanul Cârpaci, care m-au terorizat doi ani de zile, până am fost nevoită să le vând partea mea din casă”, spune doamna Stancovici

  Apartament vândut cu 300.000 de euro

  Casa Feliciei Stancovici, situată pe strada Victor Babeş, are o arhitectură specifică vilelor din Banat, din Timişoara, de care pe Ostaficiuc nu îl poate lega vreun romantism special, el fiind de prin alte părţi… Prin anii 1940, în această locuinţă trăiau părinţii şi bunicii Feliciei Stancovici, care aveau vecini, o familie de evrei pe nume Javor. Pe vremea comuniştilor, membrii familiei Javor au plecat din ţară, iar apartamentul lor a redevenit proprietatea statului român. Imediat după plecarea familiei Javor, apartamentul i-a fost repartizat fostului director de la Tipografia Timişoara, Sergiu Ştirbu. Apoi, după căderea regimului comunist, fostul director de la tipografia de stat s-a mutat din locuinţa situată pe strada Victor Babeş. În acel moment, Felicia Stancovici a vrut să cumpere locuinţa lui Ştirbu, însă acest lucru nu a fost agreat de autorităţi, care au repartizat respectivul apartament, în baza Legii 112/1995, lui Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte CJ Timiş. După exact 10 ani, preşedintele PDL Timiş a vândut locuinţa unei terţe persoane, cu aproape 300.000 de euro, care, la scurt timp, a revândut apartamentul clanului Cârpaci.

  Umilită de ţigani şi de Ostaficiuc

  Din vânzarea apartamentelor situate în vila de pe strada Victor Babeş a ieşit bine clanul de ţigani Cârpaci şi preşedintele Ostaficiuc. Fostul preşedintele al CJT a încasat 300.000 de euro, bani la care a mai adăugat el câte ceva, apoi a pus de- o altă vilă într-un cartier select din Timişoara. De asemenea, clanul Cârpaci a reuşit să pună mâna pe o vilă superbă, la un preţ de nimic. Singura care a avut de pierdut a fost Felicia Stancovici, care, în acest moment, locuieşte într-un apartament modest de bloc. Banii pe care i-a primit de la ţigani au fost insuficienţi pentru achiziţionarea apartamentului, astfel încât doamna Stancovici a avut de suferit enorm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.