Sera în care plantele cresc în doar o zi de la nivelul...

Sera în care plantele cresc în doar o zi de la nivelul de răsad, la fruct. Cui aparține INVENȚIA care va revoluționa agricultura și cum puteți câștiga o excursie la Paris dacă-i votați

2
DISTRIBUIȚI

garden pod

Trei studenți timișoreni, foarte creativi, reprezintă România în semifinalele prestigiosul concurs internațional de invenții Electrolux Design Lab. Pentru a intra în finală, cei trei tineri au nevoie, însă, de cât mai multe voturi. Între 12 și 15 august, se desfășoară semifinalele concursului, iar la final, cel mai votat proiect va câștiga premiul “People’s Choice Winner”, care costă în 1.000 de euro.

Toți cei care votează proiectele tinerilor designeri români vor intra automat în cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, în cadrul căruia va fi desemnat câștigătorul competiției Electrolux Design Lab 2014.

Cele trei concepte românești înscrise în semifinalele Electrolux Design Lab sunt realizate de trei studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara. Sorina Rasteanu a intrat în concurs cu proiectul SET TO MIMIC, un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite această informație către un microchip amplasat la nivelul capului. În acest mod, consumatorul simte gustul mâncării de care îi este poftă, deși, în realitate, consumă alte alimente. Ștefan Bogdan, un alt student timișorean de la Facultatea de Arte și Design a conceput Instant Cleaning Glove, un proiect ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa într-o soluție rapidă și eficientă ce elimină petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut.

Iar cel de-al treilea student, Ovidiu Subțire, a realizat conceptul GARDEN Pod, adică o seră modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentelor organice pentru compost, lumina solară și umiditate.


“Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienți de care are nevoie fiecare plantă. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații mobile”, transmit reprezentanții Electrolux.

În semifinale, cei trei studenți timișoreni vor concura cu proiecte din întreaga lume, dar în finală vor merge doar șase participanți. Proiectele acestor tineri pot fi votate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications și selectând România din lista de țări. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de e-mail sau contul de Facebook. Pe adresa menționată va fi trimis un e-mail cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.

Cel care se va clasa pe primul loc în finala Electrolux Design Lab va beneficia de un internship plătit de șase luni la un centru de design global Electrolux și 5.000 de euro, premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

2 COMENTARII

  1. Interesante aceste inventii virtuale, insa ele sunt depasite de realitate: la ce bun efortul de a da senzatia cuiva – care mananca cine stie ce – ca are parte de mancarea preferata, cand de atata vreme exista atatia mancatori de c…ompost, care sunt in stare, pe deasupra, sa spuna ca, de fapt, este vorba de savarine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.