În sfârșit, vaccinul împotriva tuberculozei a ajuns în județul Timiș

În sfârșit, vaccinul împotriva tuberculozei a ajuns în județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Bebelușii care vin pe lume în maternitățile din județul Timiș vor fi vaccinați, din nou, împotriva tuberculozei. Din păcate, vaccinul împotriva hepatitei B încă nu a ajuns în stocul Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Reprezentanții DSP Timiș au transmis, astăzi, că maternitățile din județ pot face solicitări pentru necesarul de vaccin împotriva tuberculozei.


“Conform  promisiunilor  Ministerului Sănătății, acest vaccin a sosit în farmacia DSP și poate fi deja repartizat maternităților care fac solicitare. Este așteptată și repartiția pentru vaccinul împotriva hepatitei B”, spune Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

De aproape două luni, cele două vaccinuri lipsesc din maternitățile din Timiș, astfel că cei aproximativ 500 de bebeluși care au venit pe lume în această perioadă au fost trimiși acasă fără a fi vaccinați. Potrivit reprezentanților DSP Timiș, vor fi recuperați la vaccinare copiii cărora nu li s-a administrat vaccinul antituberculoză.

Vaccinul BCG, antituberculoză, și vaccinul hepatic B se administrează bebelușilor la scurt timp după ce au venit pe lume, fiind obligatoriu și gratuit, cele două seruri fiind incluse în Programul Național de Imunizare al Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.