Sute de timişoreni s-au plimbat prin Parcul Rozelor pentru libertatea presei. Ce...

Sute de timişoreni s-au plimbat prin Parcul Rozelor pentru libertatea presei. Ce mesaj au transmis Antenei 3 GALERIE FOTO şi VIDEO

35
DISTRIBUIȚI

ANTENA 3 LA IMBARE04_resize „Ne-a fost luată singura noastră gură de aer, libertate și dreptate” – striga o pensionară duminică după-amiază în Parcul Rozelor din Timișoara unde a avut loc „Plimbarea Libertății” ca reacție la confiscarea sediului televiziunilor din trustul Intact. Cu tricolorul în brațe și mesaje cu sloganul „Antena3 e aici!”, peste 200 de timişoreni s-au adunat în Parcul Rozelor din Timișoara în jurul orei 17.00. Zilele trecute, Mircea Badea a anunțat public că se va plimba în jurul Palatului Cotroceni alături de alți membrii ai echipei Antena3 și nu cere să fie acompaniat. „Duminică la 17.00 mă duc să ma plimb în jurul Cotroceniului. Voi avea și un tricou inscripționat, pentru că mă îmbrac cum vreau. Nu invit pe nimeni să mă acompanieze”, a postat Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Duminică după-amiază, oamenii au ieşit la plimbare şi la Timişoara. Ora 17.00. Aproximativ 70 de persoane schimbau păreri în legătură cu confiscarea sediului Antena3 și cu sentința pe care Dan Voiculescu a primit-o vineri. „Vineri am stat până la 1.00 noaptea și am urmărit postul Antena3 să văd ce se mai întâmplă. Încă nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat cu televiziunea”, spunea o pensionară care avea atașat de poșetă mesajul „Antena3 e aici!”. Din minut în minut, oamenii se strângeau în Parcul Rozelor. La 17.30 erau peste 200. La un moment dat apare un tânăr care strigă cu tărie „Antena3 e aici!”, moment în care zeci de oameni rostesc sloganul. Întrebat de ce a venit în Parcul Rozelor, un pensionar a explicat că „dacă are loc acțiunea la București, trebuie să aibă loc și la Timișoara.


Și noi suntem români adevărați. Am venit în sprijinul Antenei3”. La un moment dat, un ins în maieu şi pantaloni scurţi i-a luat la rost pe participanţi „nu vreţi să stea Voiculescu-n pucşărie să-i numere alţii banii, mă”. Câteva doamne au reacţionat imediat „securistule, nu ai ce face. Vezi-ţi de ale tale”.

La „Plimbarea Libertății” a fost prezentă și europarlamentarul Partidului Conservator Maria Grapini care și-a scurtat concediul cu două zile pentru a participa la miting. „E un moment în care  pot să discut cu oameni cu care am colaborat, cu tineri, cu pensionari. Cel mai importat lucru este să apărăm libertatea presei. Am scurtat concediul cu două zile și îi mulțumesc familiei că a acceptat și a înțeles că în asemenea momente oamenii trebuie să reacționeze, dar pașnic. Fără presă nu am fi nimic. Oamenii au nevoie de informare. Eu cred că este un act civic și le mulțumesc că îl loc să stea acasă, au ales să vină la o plimbare, să ne solidarizăm cu Antena3, cu cei de la București, cu oamenii care au muncit ani de zile ca jurnaliști onești, să ajute la informarea populației”, a declarat Maria Grapini. Grapini a mai explicat că plimbarea nu are legătura cu condamnarea lui Dan Voiculescu, ci doar cu libertatea presei care trebuie apărată. La plimbare a participat şi  un grup de studenți, care au venit îmbrăcați în tricouri personalizate pe care era inscripționat mesajul „Antena3 e aici!”. Tricourile au fost realizate de Iolanda, o studentă în anul III la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Manifestanții s-au plimbat mai bine de două ore în Parcul Rozelor din Timișoara, susţinând că„Noi vrem să se ştie că suntem alături de Antena 3, iar dacă trebuie, ieșim zilnic în stradă. Au fost singurii care, ani de zile, ne-au spus ce se întîmplă cu adevărat în ţara asta şi pentru asta suntem acum alături de ei”.


35 COMENTARII

  1. E interesant cum articolul a fost scris de o propagandistă băsistă. Era mai bine dacă s-ar fi alăturat acestui demers de a lupta împotriva cenzurii si pentru ibertatea de exprimare, in loc să se închine la Băsescu și să îl pupe în băs!
    Oricum nu cred ca a inteles ea prea multe din asta…

    • Vai mama voastra de retardati,daca maine se inchide Haznaua 3de unde dracu va mai informati? Pentru toti retardatii ce sustin WC-ul 3 mai puneti mana si va informati din mai multe surse…asa poate scapati de eticheta zombie.Ati iesit in strada pentru ca Gadea &company sa nu-si piarda lefurile.Un ex. Gadea are un salar de 15300 eur…voi cat aveti? prostilor.

  2. MAI TIMPITILOR SI VOI AT-I FOST MANIPULATI DE BADEA SI DE SECTAUL DE LA ANTENA 3 ,NU VAT-I DUS PENTRU PRESA LIBERA VA-TI DUS PENTRU VOICULESCU RUSINE PENTRU TIMISOARA

    • Poate învătăm să scriem corect și să fim coerenți. Văd că si la autorul articolului sunt câteva probleme; sau nu le dați importanță atât timp cât îl pupați cum trebuie pe Băsescu. E mai simplă slăvirea băsului decât să încercăm să facem jurnalism de calitate ca A3!

  3. SE VOR INVIRI IN MORMINT MORTI DE LA TIMISOARA ,CA VOI IN LOC SA LE PASTRATI MEMORIA AT-I IESIT IN STRADA CA SA APARATI PE VOICULESCU SI PE MINCIUNILE LUI BADEA SI A LUI GIDEA,NU ERA VORBA NICI PE DEPARTE DE ANTENE,DOAR CA LOCATIA ERA A LUI VOICULESCU SI ERAU PLATITI REGESTE CA SA FACA DIVERSIUNI,SI VOI PROSTI AT-I MUSAT IN PROVOCAREA LOR, PACAT PENTRU CEI CARE AU MURIT LA REVOLUTIE

    • Nu te supara, dar cum fac mortii cind se vor inviri in mormint ca jur ca nu stiu ? Mai frate , unde dreq ai invatat tu limba romana? Ce „AT-I” invat voi in clasa I ? Dar , oare ai facut asa ceva, ca nu se prea vede ? In rest, prietene, nu trebuie sa scrii cu majuscule ca sa vada toata lumea ca esti un prost agramat, se vede oricum. Si incearca sa nu ne mai obosesti ochii cu ineptiile tale !

  4. ” PLIMBĂREŢII ” nu au înţeles sau NU VOR SĂ ÎNŢELEAGĂ ,că nu se închide ….3 ( nici nu pot să-i spun pe nume ) ! Ei vor funcţiona în continuare însă cu CHIRIE LA STAT ptr că sediul va fi confiscat de la … ( iar mi-e greu să rostesc nume ) E groaznic ce au putut devenii unii semeni de-ai noştrii…Păcat !

  5. sa fim seriosi, acestia nu reprezinta timisoara, sunt ceva putori si asistati care habar nu au pe ce lume traiesc, sunt cei care dau mita sa aiba pensia mai mare desi nu o merita, sunt cei care au dat mita sa iasa la pensie si alti asistati putorosi, credeti ca au curasjul sa mearga asa prin oras ??

    • Stimat domn danL, eu iti respect opinia, ai dreptate intr-un fel, acestia, asa cum ai numesti nu mai reprezinta Timisoara; Timisoara e reprezentata de nuntile tiganesti si inmormantarile tiganesti la modul horror, poate asta e pe gustul tau.

  6. Nu va e mah rusine sa sustineti un tigan ce a spalat bunurile acestei tari si si-a bagat familia in puscarie??

    Sunteti din ce in ce mai penibili cu antibasismul in conditiile in care lupta apare pentru 50Ron..

  7. Bota, e interesant cum la tine sunt 200 iar la ziarele din TM sunt 30 – 40. Cand doi iti spun ca esti beat, te duci acasa sa te culci spune un proverb romanesc. Cand doua ziare diferite avanseaza valori apropiate iar tu esti mult departe, oare cine o avea dreptate?

  8. vreo legatura intre plimbare ,PC ,Maria Grapini ,Voiculescu si Antene? una singura ! daca Grapin nu scotea oamenii la plimbare in Timisoara nu se plimba nimeni

  9. Dar daca toti acesti asazisi plimbareti mergeau si depuneau cate o floare la eroii care au murit in Timisoara nu era mai bine?decat sa se lase manipulati de asazisa presa libera a lui Voiculescu comunistoid ordinar;cei ca el conduc marea parte a tarii,se vede nivelul de cultura la care am ajuns,suntem vai de capul nostru natie de prosti si ne meritam soarta atat timp cat vom apara penalii Romaniei,bafta tuturor indiferent de orientarea politica…

  10. Credeam ca in Timisoara sunt oameni neinfectati de flagelul comunist dar m-am inselat.E greu sa vezi cum niste pensionari sunt manipulati sa strige pt un infractor si o televiziune de propaganda care spala creiere si manipuleaza.Cum poti sa iei apararea unui om care a furat viitorul acestei tari, a unei televiziuni care zilnic are acelasi subiect -„Basescu”. Zicea bine Mantzy aseara :
    Bieții bătrâni manipulați de hienele astea, ce vină au ei că sunt proști? Să duci de nas un bătrân idiot e ca și când ai momi un copil cu ciocolată ca să faci sex cu el.

    Mă întreb câți oameni își văd acum la televizor tații sau bunicii și le e rușine cu ei, așa cum știu oameni de vârsta mea cărora le e rușine cu propriii părinți, mari fani de Antena 3.

    Îmi e milă de ei, dar uitați-vă bine la cât sunt de proști și scrieți-vă cu cuiul ruginit pe abdomen: din cauza ăstora suntem unde suntem. Ăștia au votat, ăștia ne-au format, ăștia ne-au dat sfaturi bătrânești când eram mici. Comunismul și cretinismul vor fi depășite abia când vor muri ăștia. Din fericire, la cum arată, asta se va întâmpla curând.

  11. Ziariști corupți , comunisti îmbogățiți furând de noi si de la stat asta sunteți. Oameni bolnavi acolo o sa Ajungeți toți cei ce șantajați. Cornu știe bine ce spun acum, nu e așa bota. Grapini sa răspundă cu că-ți bani a furat pasmatex. Dosarul exista clar.

  12. Sa l ia dracu pe Basescu !! Mai are un pic si dispare iar odata cu el va disparea usor subiectul principal al Atenelor si nu vor mai avea activitate. poti sa tzi l imaginezi pe Badea sau pe pastor facand emisie fara Basescu. Atunci ve ti iesii in strada caAntena nu mai are subiecte????? Cat trebuie sa fi de idiot sa te manipuleze Badea si gasca de la Antena 3? Oare care dintre voi „plimbaretilor „nu ati fi fost in stare sa faceti avere cand pe 100 de mii cumparati bunuri pe care la scurt timp vi le evalueaza banca la 40 de milioane??? sau voi nu sunteti curiosi va place sa traiti sanatos cu burta goala? Rusine!!!!

  13. Dincolo de subiectul utopic și tâmpit, inventat de jurnaliști care-și bat joc de meseria lor și de noțiunea de „libertatea presei”, care a scos „la plimbare” o mână de oameni ieri in Parcul Rozelor din Timisoara la ora 17, trebuie să recunosc că m-a impresionat cu adevărat cifra participanților anunțată: „peste 200 de persoane”. Ca un cetățean al acestei urbe, care a trecut ieri pe la fața locului, pot spune că această cifră ar fi putut proveni ca urmare a unui calcul matematic în birou, prin aplicarea procentului de 10% la cifra de 2000 de participanți anunțată de A3 în fața Palatului Cotroceni din București. O altă modalitate de a obține o asemenea cifră probabil că a fost includerea în rândurile participanților „liberi” și a cățeilor, pisicilor, purceilor, sau a altor animale de companie la modă în zilele noastre, prezente la eveniment. O a treia explicație ar fi că s-a folosit celebra metodă de numărare folosită de Roberta Anastase omologată în Parlamentul României.
    Stimați jurnaliști, una este „libertatea presei” și alta este „libertatea infractorilor” care au dat tunuri nesimțite Statului Român. Mie îmi este foarte clar că ieri o parte mică dintre jurnaliștii timișoreni au avut poftă de o plimbare profesională în Parcul Rozelor și aveau nevoie de un motiv, ca să nu se spună că se plimbă fără rost, și astfel au adoptat motivul utopic și tâmpit că „apără libertatea presei” furată de Băsescu și DNA, care de fapt în cazul confiscării sediului A3 nu a fost cu nimic afectată.
    Și apoi nu ar fi fost indicat ca „libertatea presei” să se susțină în Piața Victoriei din Timișoara și nu într-un parc? În Piața Victoriei au fost de fapt ieri adevărații oameni liberi, cei care au participat la festivalul catalan „APLEC INTERNACIONAL 2014”.

  14. Erată la comentariul subsemnatei: fraza „O a treia explicație ar fi că s-a folosit celebra metodă de numărare folosită de Roberta Anastase omologată în Parlamentul României.” devine „O a treia explicație ar fi că s-a folosit celebra metodă de numărare omologată de Roberta Anastase în Parlamentul României.”

    • bey johni tu cam ai dreptate. io din cate am auzit(cant la coru lu biserica din mehala la pocaitz) cineva de coloshia persoana important o fo sergent majot la trupili de securitate, mio zis ca hoastele alia batrane or fo adusa cu autobuzu din oltenia. sa moare mama dache ve mint.

  15. Daca acesti tineri s-ar fi documentat mai bine,asa cum face un jurnalist bun,nu bantuiau prin Parcul Rozelor,de nebuni.Nimeni nu le-a confiscat lor nimic(vezi dreptul la libera exprimare ),nici macar Antenei 3.Erau acolo cu contract de inchiriere…Tara lui Papura-Voda!

  16. mai oameni buni, eu sunt la aprox. 8000km de Timisoara mea natala si vad de aici cum v-au manipulat „antenele”… voi chiar nu aveti ochi sa vedeti ce se intampla in tara asta? am tot respectful pentru oamenii in varsta, dar de ce vreti sa va incapatanati sa lasati Romania sa evolueze? voi chiar nu va ganditi la viitorul tinerilor care v-or trebui sa traiasca dupa voi acolo? Mircea Badea… go to to bed, you are fucking patetic! Congratulations statului roman ca a confinscat averea acestui mafiot care a incercat prin toate metodele sa manipuleze gandirea oamenilor amarati care nu mai au de sa atarne si in ce directive sa se indrepte! Peace to all of you, brothers and sisters!

  17. oh yeah, and take a fucking pathetic „selfie” to make sure you show people on facebook you DID something today! go back to „cucuietii din deal” where you come from…

  18. Coana ministresa Grapini,nu a facut manifestatie in Timisoara,cum gresit ati fost informati.A dat spectacol dedicat tiganilor,care ocupa toate vilele din zona.Pirandele erau in extaz.Au vazut un specimen aparte din PE.Chiar nu-ti este rusine coana?Dar de fapt ai o scuza,trebuie pupati securistii care v-au oferit locuri bine platite,Babe scarboase,din pacate am vazut multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.