Tabără în care copiii supraponderali slăbesc simţindu-se bine. Cât costă o asemenea...

Tabără în care copiii supraponderali slăbesc simţindu-se bine. Cât costă o asemenea activitate

0
DISTRIBUIȚI

tabara-supraponderaliZeci de copii şi adolescenţi care au probleme cu greutatea sunt într-o tabără pentru copiii supraponderali, care are loc în staţiunea montană Straja din Valea Jiului, judeţul Hunedoara. „Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali” este un eveniment unic în România şi este organizat pentru al patrulea an consecutiv după un model american. Potrivit organizatorilor, tabara  pentru copiii supraponderali îşi propune să îi înveţe pe participanţi principiile unei vieţi sănătoase bazate pe un meniu adecvat şi multă mişcare.

„Scopul acestei tabere este să-i ajutăm pe copii să slăbească simţindu-se bine, făcându-şi prieteni şi câştigând încredere în ei.


Nu facem din obezitate o problemă mai mare decât este. Credem că tinerii cu probleme de control a greutăţii trebuie să înveţe că slăbirea nu înseamnă o dietă lipsită de gust şi consistenţă. Vor gusta mâncăruri sănătoase şi gustoaseşi ne vom strădui să dozăm corespunzător fiecare masă pentru a-i ajuta să piardă în greutate. Misiunea taberei este de a indica copiilor comportamente de viaţă sănătoase pe care să le menţină şi când se întorc acasă”, a declarat organizatorul taberei, Marius Fodoran. Potrivit acestuia, copiii au parte şi de consiliere psihologică deoarece „procesul de slăbire este unul care poate pune probleme emoţionale”.

În cele trei săptămâni pe care le petrec în tabără, copiii au parte a unui program bine stabilit din care nu lipsesc antrenamentele dar şi serile distractive. Pentru fiecare copil din „Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali” părinţii au plătit 3.000 de lei, tarif în care sunt incluse atât cazarea şi mesele, dar şi activităţile sportive şi recreative.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.