Țărănistul Adrian Orza e sigur că Ponta va fi preşedinte. Ce spune...

Țărănistul Adrian Orza e sigur că Ponta va fi preşedinte. Ce spune despre schimbarea viceprimarilor din Timişoara şi cum crede că ar trebui să se procedeze

0
DISTRIBUIȚI

orza-si-ciuhandu-640x480

Consilierul local al PNŢCD Timiş, Adrian Orza, face mai nou pronosticuri politice. „Dacă dumincă vor avea loc alegeri, premierul Victor Ponta are toate şansele să câştige aceste alegeri, datorită unei nesincronizări a aşa-ziselor forţe de dreapta. Foarte multă lume se bazează, pe bună dreptate, pe faptul că vor avea loc două tururi de scrutin, pentru că la prezidenţiale e nevoie de obţinerea a 50% din total votanţilor înscriși pe liste. Partidele de dreapta mizează în turul doi pe o coagulare a acestor forţe, care să ducă la victoria celui de partea dreaptă a eşicherului politic.


(…) După cum se poate observa fără prea mari eforturi, există o tensiune foarte prezentă între liderii de dreapta. Aceste tensiuni de la vârf se transmit la nivelul simpatizanţilor. Simpatizaţii acestor partide nu au niciun fel de simpatie faţă de oamenii care îi simpatizează pe ceilalţi. Dacă unii îl simpatizează pe X şi alţii pe Z, simpatizaţii lor nu sunt convergenţi deloc”, a declarat ţărnistul.

Orza spune că fragilitatea din mediul politic de la nivel naţional are impact şi la nivel local. Echilibrul majorităţilor în Consiliul Local Timşoara este extrem de fragil. Legat de faptul că, deşi aflat în opoziţie, a votat de multe ori proiectele actualei administraţii, Orza spune că „având în spate 12 ani ca viceprimar în consiliul local al oraşului am o altă perspectivă despre votul ăsta pro şi contra, din punct de vedere politic. Mesajul meu a fost «administraţie, nu politică» şi nu a fost doar un slogan.Votul meu va fi pe administraţie şi nu politic, ştiu cât a contat votul politic cât am fost eu viceprimar”.

Orza a abordat şi un alt subiect delicat legat de primărie. „Despre schimbarea viceprimarului nu am auzit nimic, dar e posibil ca lucrurile astea să fie puse pe tapet după alegerile prezidenţiale”, este de părere țărănistul. Orza spune că nu va participa la votul prin care se va încerca schimbarea viceprimarului şi că nu ar fi o idee rea ca viceprimarii să candideze în tandem cu primarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.