Toate camioanele ruse trimise în Ucraina au REVENIT în Rusia. Merkel propune...

Toate camioanele ruse trimise în Ucraina au REVENIT în Rusia. Merkel propune armistiţiu bilateral în Ucraina. Îndemnul Rusiei către NATO

0
DISTRIBUIȚI

convoi rusesc

Toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit sâmbătă pe teritoriul Rusiei, anunţă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), scrie Mediafax. Rusia cere Alianţei Nord-Atlantice să se asigure că Ucraina implementează în mod corect prevederile Declaraţiei de la Berlin şi a Acordului de la Geneva, anunţă Ministerul rus de Externe, explicând că nu merită să comenteze acuzaţiile secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

„Printre numeroasele poveşti vehiculate de Occident pe tema misiunii umanitare din sud-estul Ucrainei, declaraţia secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen, că trimiterea convoiului ar fi o încălcare a acordurilor internaţionale ne-a atras atenţia.


Rusia cere de mult implementarea în totalitate de către Kiev a Acordului de la Geneva”, precizează Ministerul rus de Externe.

„Problema asistenţei umanitare nu este menţionată nici în Declaraţia de la Berlin, nici în Acordul de la Geneva. Consilierii care scriu discursurile secretarului general NATO ar trebui să studieze mai întâi aceste documente înainte de a face acuzaţii”, adaugă diplomaţia rusă. „Toată lumea este la curent cu eforturile secretarului general NATO de a atrage atenţia presei (…), astfel că nu are sens să mai comentăm declaraţiile lui”, subliniază Ministerul rus de Externe.

Angela Merkel propune instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, în cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistiţiu bilateralîn regiunile separatiste din estul Ucrainei. Toate camioanele ruse trimise în Ucraina au revenit în Rusia – OSCE „Întregul convoi de camioane a revenit în Rusia sâmbătă”, a declarat, potrivit AFP, Paul Picard, şeful Misiunii OSCE de la frontiera ucraineano-rusă. Ministerul rus de Externe a confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului „umanitar” au revenit pe teritoriul Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.