Traseu turistic marcat în zona unde și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan...

Traseu turistic marcat în zona unde și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan de către micuții deținuți din Buziaș

0
DISTRIBUIȚI

drumul lui iovan

12 minori internați în Centrul Educativ Buziaș au participat, la mijlocul acestei luni, la tabăra de vară “Expediție în Carpați – Ediția 2014”. În cadrul acesteia, copiii din Timiș, alături de alți micuți din Cugir și persoane internate în Centrul Educativ Tg. Ocna, au marcat mai multe trasee turistice în zona Munților Bucegi, Peștera Scărișoara.

Printre traseele turistice marcate se numără și Drumul lui Iovan, din satul Horia până la Dâmbul Bumbului, locul unde și-a pierdut viața pilotul Adrian Iovan în accidentul aviatic ce a avut loc la începutul acestui an.


De asemenea, participanții la expediție au curățat pepinierele silvice, dar și traseele turistice deja marcate, au vizitat obiectivele turistice din zonă și au participat la competiții sportive, recreative și artistice.

Acțiunea a avut loc cu scopul de a atrage atenția asupra opiniei publice cu privire la situația minorilor și tinerilor internați în centrele educative și eforturile depuse spre reintegrarea lor în societate. “Organizarea unor astfel de tabere și-a dovedit utilitatea prin dobândirea de către minorii aflaţi în custodia centrului a unor abilităţi de viaţă independentă şi în reinserţia socială a acestora. Participarea la aceste proiecte este, pentru tinerii internaţi, un stimulent în schimbarea compotamentală – principiul esenţial al intervenţiei psihosociale derulate în centrele educative”, spune Lavinia Solotchi,  purtătorul de cuvânt al Centrului Educativ Buziaș.

marcare trasee turistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.