“Tunelul iubirii”, o cale ferată abandonată din Banat, pe lista comorilor ascunse...

“Tunelul iubirii”, o cale ferată abandonată din Banat, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană FOTO și VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

1017053_206107686205516_1960064663_n

În Banat se află unul dintre cele mai romantice locuri din România. Este vorba despre “Tunelul iubirii”, un loc de basm, care se află pe o cale ferată abandonată din județul Caraș-Severin, realizat din vegetația care crește de-a lungul căii ferate. Tunelul de verdeață, care poate fi întâlnit pe calea ferată dintre Caransebeș și localitatea Bouțari, a fost supranumit “Tunelul iubirii” pentru că se aseamănă cu renumitul Tunel al Dragostei din orașul Klevan, Ucraina.

Recent, “Tunelul iubirii” din Banat, a fost inclus pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate, alături de alte 27 de locuri mai puțin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru, scrie Agerpres.

Lista a fost întocmită de Parlamentul European în cadrul inițiativei “Descoperă Europa”, ce a fost lansată în anul 2013, prin intermediul unei aplicații mobile, Foursquare. Lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană, din acest an, a fost intitulată “Re-descoperă Europa”, printre obiectivele incluse se numără un castel de nisip, un sat muzeu sau un buncăr sovietic secret. Lista întocmită anul trecut, în care a fost inclus și Transfăgărășanul, a fost vizualizată de peste 30.000 de ori pe Foursquare.

Linia ferată Caransebeș – Bouțari – Subcetate a fost inaugurată în urmă cu aproape o sută de ani.


Linia este neelectrificată, în anul 1978 aceasta a fost închisă pentru circulația trenurilor de călători.

Foto: Florin Avramescu

 

3 COMENTARII

    • Unul din nenumaratele remakeuri facute dupa coloana sonora a filmului Love Story (1970). Piesa originala e compusa de Francis Lai. Piesa originala cu versuri a fost interpretat de Andy Williams.

  1. Unul din nenumaratele remakeuri facute dupa coloana sonora a filmului Love Story (1970). Piesa originala e compusa de Francis Lai. Piesa originala cu versuri a fost interpretat de Andy Williams.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.