Un cioban a fost sfâșiat de urs, după ce a încercat să...

Un cioban a fost sfâșiat de urs, după ce a încercat să își apere turma atacată în munții Retezat. În ce zonă preferată de turiști s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

elicopter

Un cioban în vârstă de 54 de ani are răni grave la nivelul capului şi braţelor după ce s-a luptat cu un urs care a atacat mai multe oi la o stâna din munţii Retezat, iar salvamontiştii au solicitat un elicopter SMURD care îl va prelua victima din zona lacului Zănoaga de la peste 2.000 de metri.  „Din câte am înţeles, ursul a atacat oile de la stână, iar ciobanul a încercat să-l fugărească.


A fost atacat şi are răni în zona scalpului, a feţei, un umăr dislocat şi un picior sfâşiat. A pierdut mult sânge şi nu ar putea rezista la un drum de cinci ore până în zona unde poate fi preluat de o ambulanţă, motiv pentru care am solicitat un elicopter SMURD care să-l preia pe rănit de pe munte”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Elicopterul SMURD urmează să-l preia pe rănit din zona lacului Zănoaga situat la o altitudine de peste 2.000 de metri şi să-l transporte de urgenţă la un spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.