Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din...

Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, folosit ABUZIV într-o reclamă de o loterie din Canada

0
DISTRIBUIȚI

castel_lotoCastelul Corvinilor din Hunedoara, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România apare într-o fotografie ce se vrea a fi o reclamă la o loterie din Ontorio, Canada, cu o etichetă de 5 dolari canadieni agățată pe unul dintre turnuri, care încearcă să convingă oamenii să cumpere biletele de loterie care costă 5 dolari canadieni şi sugerează că dacă vor fi câştigători vor putea cumpăra un castel.

„Castelul Corvinilor este marcă înregistrată atât vizual, pentru ca să nu poată fi folosit în reclame sau de către diverse persoane care ar vrea să vândă tot felul de suveniruri cu fotografia, cât şi ca marcă pentru ca altcinevă să nu poată numi astfel un alt edificiu.


După ce am primit fotografia din Canada am anunţat departamentul juridic pentru a găsi o soluţie pentru a-i obliga să renunţe la reclamă”, a declarat administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera. Juriştii vor încerca să vadă dacă legea permite acţionarea în judecată pentru obţinerea de despăgubiri pentru folosirea fotografiei cu Castelul Corvinilor într-o reclamă.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite din partea turiştilor care l-au vizitat. Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, numai în 2013 monumental istoric a fost vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.