Vasile Stoica, lugojeanul aflat în scaun cu rotile, nu a mai reușit...

Vasile Stoica, lugojeanul aflat în scaun cu rotile, nu a mai reușit să ajungă în cel mai sudic punct al Europei. Ce i s-a întâmplat în Grecia

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, bărbatul de Cartea Recordurilor aflat în scaun cu rotile, care a plecat la sfârșitul lunii iunie într-o nouă aventură prin Europa, a fost nevoit să-și întrerupă călătoria. Lugojeanul și-a propus să realizeze un nou turneu în jurul Europei, de aproximativ 12.000 de kilometri, în care să atingă cel mai sudic punct al continentului, insula Gavdos, din Grecia.

Vasile Stoica a reușit să ajungă în Grecia, dar, din păcate, când mai avea doar 100 de kilometri de parcurs până în insula Gavdos, a trebuit să renunțe. Bărbatul a postat, astăzi, un mesaj tulburător pe Facebook prin intermediul căruia anunță că s-a întors acasă pentru că a fost jefuit în Grecia, în timp ce dormea într-un parc, pentru că nu a avut bani să închirieze o cameră la hotel.

“Dragi prieteni, vă salut din Turnu Severin! Da! Nu glumesc! Am fost nevoit să mă întorc acasă cu autocarul de la Athena deoarece am avut anumite probleme financiare și am fost și furat înainte să urc pe vaporul spre insula Creta, de unde mai aveam de parcurs sub 100 km până la cel mai sudic punct al Europei.


S-a întâmplat acest lucru și pentru că am încercat să economisesc puținii bani pe care îi aveam, dormind prin parcuri”, a scris Vasile Stoica pe Facebook.

Lugojeanul a ținut să le mulțumească celor care l-au ajutat până în acest moment și spune că nu se dă bătut și va încerca că continue călătoria atunci când va avea suficient sprijin financiar. “Este și vina mea, dar și a anumitor sponsori care întârzie să vireze banii pentru acest tur. Le mulțumesc foarte mult celor care m-au ajutat până în prezent. Dacă nu ar fi fost problema banilor, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat și aș fi fost undeva în nordul Italiei în acest moment. Sper ca atunci când vor fi suficienți sponsori să pot continua de unde am rămas”, spune Vasile Stoica.

Bărbatul din Lugoj intenționa să se plimbe prin Europa în scaun cu rotile timp de trei luni, pe următorul traseu: România (comuna Pișchia), Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România.

Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.