VESTE BUNĂ Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru Spitalul de...

VESTE BUNĂ Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Timișoara UPDATE Cine dă asigurări că USL trăiește

19
DISTRIBUIȚI

Spitalul-de-copii-Louis-Turcanu-640x421

Deputatul PSD de Timiș, Sorin Grindeanu, a anunțat în această dimineață că Timișoara va primi 10 milioane de lei de la guvern, pentru două obiective importante. Important este, însă, ca de data aceasta primăria să se și folosească de acești bani, pentru a nu risca să-i piardă, cum s-a întâmplat data trecută. „Pentru al doilea an la rând, noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara primește bani de la Guvern. În ședința de ieri, Guvernul României a alocat o primă tranșă, de 5 milioane de RON, pentru demararea construcției, semn că Timișoara nu este tratată cu spatele de către guvernanți, așa cum încearcă anumiți politicieni să acrediteze această idee. Știm cu toții cât de important este acest spital unde sunt tratați mii de copii, și la fel de bine știm care sunt condițiile în care această unitate medicală își desfășoară activitatea. Sper ca măcar de această dată aparatul primăriei să fie mai operativ și să nu ne vedem din nou puși în situația penibilă de a pierde acești bani, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, a transmis Sorin Grindeanu.

Încă un obiectiv foarte drag primarului Timișoarei, care aparține Universității Politehnica, unde Robu a fost rector, va primi finanțare de la guvern.


„O altă veste îmbucurătoare este o nouă finanțare de la bugetul statului. E vorba tot despre 5 milioane de RON, bani destinați Bibliotecii Universității Politehnica. Noua bibliotecă a fost construită, însă nu are dotări. Astfel, cu ajutorul acestor bani, Biblioteca Universitătii Politehnica va deveni una dintre cele mai moderne din România”, a încheiat deputatul PSD.

UPDATE 1 Despre alocarea de bani de la guvern pentru Spitalul de Copii, primarul Nicolae Robu a spus că „oficial eu voi veni cu o corecție la acea listă de obiective pentru care sunt alocați zero lei, în momentul în care voi vedea în Monitorul Oficial acea alocare. Nu aș vrea să am surpriza să văd că alocare reprezintă un credit de angajament , dar banii nu ar veni decât în 2015””. Practic primarul se teme ca firmelor să nu le fie cerut să facă lucrările pe banii lor și să le fie restituite sumele în 2015. „Eu nu vreau să mă pronunț să văd dacă este așa. Am auzit și că ar fi vorba despre așa ceva, atunci eu le mulțumesc, nu avem nevoie de așa ceva, aveam nevoie de bani efectivi. Dacă este credit de angajament suntem în fața unei situații pur de campanie electorală, dacă este o alocare efectivă atunci voi spune <<mulțumesc>> guvernului pentru că a înțeles să dea ceva și municipiului chiar dacă este puțin față de multul care i se cuvine”, a mai spus Robu.

UPDATE 2 Consilierul PSD Radu Țoancă l-a informat pe primarul Nicolae Robu că banii alocați de guvern sunt reali și nu e vorba de altfel de aranjamente. Cu această ocazie, Țoancăi-a spus lui Robu că USL trăiește, „cel puțin din punct de vedere al corectitudinii”.

 

 

19 COMENTARII

  1. Ar face bine acest Robu ca eu unul personal nu il pot numi primar sa creada ca domnul deputat Sorin Grindeanu este un om de cuvant iar la dumnealui cuvantul e lege iar ce spune aia si face, punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.