Vești proaste pentru viceprimarul Traian Stoia: primarul Robu anunță că nu dă...

Vești proaste pentru viceprimarul Traian Stoia: primarul Robu anunță că nu dă bani pentru renovarea clădirilor din Fabric. Cum explică

1
DISTRIBUIȚI

ruine in cartierul fabric

Viceprimarul Traian Stoia anunţa la finele acestei săptămâni că la rectificarea de buget care s-a votat în plenul Consiliului Local Timişoara de vineri, vor fi alocaţi un milion de lei pentru lucrări de reparaţii la clădirile din zona Fabric.

Din cauza unor neînţelegeri legate de anumite prevederi din capitolele de rectificare, votarea proiectului a fost amânată pentru ziua de luni.


Deşi viceprimarul PSD este convins că va primi bani de la Direcţia Economică, în faţa camerelor de luat vederi primarul Nicolae Robu i-a dat o veste proastă. Mai exact, edilul şef a spus că, deşi este adevărat că acele clădiri au nevoie urgentă de reparaţii, încasările din ultimele luni de la bugetul Direcţiei Eonomice sunt cele mai mici din ultimii ani.

„Trebuie să prioritizăm lucrurile și să ne uităm la capacitatea pe care o avem. Mi-ar plăcea să aloc nu un milion, nu cinci milioane, ci vreo 50 de milioane, presupun că atât ar fi necesar pentru a reabilita toate clădirile școlare și toate instituțiile care aparțin primăriei, și desigur că ar veni rândul la toate clădirile care aparțin primăriei, care funcționează ca locuințe sau ca SAD-uri. (…) Nu se pot lua bani decât luând din altă parte, de la alte capitole”, a spus Robu.

1 COMENTARIU

 1. Ce frumoasa este, totusi, realitatea, care ne aduce pe toti – mici si mari – cu picioarele pe pamant! Si astfel, din visurile de marire ale edililor urbei se alege doar putin praf in momentul in care nu se gasesc bani pentru latrine si racordarea la canalizare a unor case ce apartin Primariei unui oras ce se doreste Capitala Europeana! Mai multa gospodarire a orasului si mai putina risipa, domnilor.

  Daca nu va ajung banii, decat sa va certati, mai bine gospodariti-i pe cei care ii aveti la indemana si pentru care nu ati miscat un pai! Astfel, in loc sa va bateti joc de munca oamenilor, sa ii tracasati si sa va mirati ca acestia nu accepta cu bucurie paguba pe care vreti sa le-o faceti si va dau in judecata, unde pierdeti – si astfel veti plati alti bani degeaba – mai bine ati renunta la incapatanarile de copii batrani care va caracterizeaza si in loc sa va laudati ca veti darama cele peste 8000 de garaje din oras, v-ati preocupa, ca niste buni gospodari, de aducerea lor in legalitate si de incasarea taxelor de concesiune. Nu trebuie sa fii mare profesor universitar, ci este suficient putin simt practic pentru a intelege ca:

  8000 garaje X 400 lei = 3 200 000 lei

  adica intreit milionul necesar repararii acelor cladiri pentru care se face atata zarva intre mai marii urbe, si aceasta doar intr-un an.

  Daca insa obiectivul suprem al activitatii dvs. este furnizarea de contracte supraplatite unor firme prietene care sa faca … ce? Sa taie „frunze” – probabil la caini – prin asa zisele amenajari de spatii verzi – cu arbori plantati spre uscare – urmate de taieri de panglici cu „mici si bere” pentru unii, in timp ce „altii” sunt cu gandul la Ibiza, asta pe durerea celor care isi vad efortul de a obtine aprobari peste aprobari, precum si cheltuielile facute pentru a avea un garaj, anulate de moftul unora care, peste noapte, au devenit mari esteti si nu le mai „miroase” acceptabil aspectul garajelor. (Mult mai potrivit gustului acestora si anvergurii lor intelectuale si umane este, probabil, mirosul pestilential al locuintelor fara latrine si care se prabusesc, pe care le detine unitatea pe care o conduc, dar pentru care nu pot face nimic… din lipsa de bani.)

  In limba catalana Ibiza se spune Eivissa, si astfel – cum nimic nu este intamplator pe aceasta lume – si dl. primar isi doreste un concediu „de vis” intr-un loc, cum altfel, decat cum multi palmieri… Este locul potrivit pentru cineva care are atatea visuri marete pentru oras (de fapt despre propria persoana). Pacat insa pentru el ca in ultima vreme incepe trezirea la realitate, atat prin lipsa banilor, dar si prin activitatea organelor abilitate, gen Curtea de Conturi… si acesta este doar inceptul. Cu toate acestea „ei visa” linistiti mai departe… deocamdata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.