Vrei să-i ajuți pe oamenii din Africa? Cum poți participa într-un stagiu...

Vrei să-i ajuți pe oamenii din Africa? Cum poți participa într-un stagiu de voluntariat de două luni în Tunisia

0
DISTRIBUIȚI

africaȚi-ai dorit mereu să ajungi în Africa, să cunoști oameni și culturi noi, dar și să-i ajuți pe cei care au nevoie de sprijin? Asociația Zury din Timișoara, în parteneriat cu Asociația Ajmec din Tunisia, caută tineri care doresc să facă voluntariat în Africa. Astăzi este ultima zi în care cei interesați pot să aplice în cadrul „Revive”, un proiect de mobilități pentru tineret care face parte din noul program Erasmus+. 16 tineri români vor fi selectați să participe într-un stagiu de voluntariat de două luni în Tunisia, în cadrul unui proiect ce se adresează problematicii violenței în familie, o problemă care afectează toate clasele sociale din Tunisia.

“Cauzele violenei domestice în Tunisia sunt multiple. Pe de o parte, există ideea de inferioritate a femeii și de supremație a bărbătului, indusă de cultura islamică, dependența femeii de bărbat și rolul de conducere al acestuia în familie, iar pe de altă parte stă gradul scăzut de educație și angajabilitate al femeilor, precum și necunoașterea drepturilor omului, ale femeii și copilului”, explică reprezentanții Asociației Zury din Timișoara.

Cei 16 tineri care vor fi selectați pentru a merge în Tunisia, în cadrul a două stagii de câte opt voluntari, vor avea ca sarcini de a identifica factorii principali ai violenței domestice din regiunea central-estică, informarea a 400 de locuitori din această regiune cu privire la efectele negative ale violenței domestice, dar și cu privire la drepturile omului și copiilor în familie și în societate, precum și îmbunătățirea stilului de viață a 40 de victime ale violenței domestice.

Primul stagiu se va desfășura în perioada 1 aprilie 2015 – 21 mai 2015 și se va concentra pe nevoia de prevenție a fenomenului de violență domestică, iar cel de-al doilea stagiu, care va avea loc între 1 iunie 2015 și 31 iulie 2015, se va concentra pe nevoia de reintegrare în societate a victimelor afectate de violența domestică.

Pot aplica în cadrul proiectului tineri români cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, 50 % din  numărul total de participanți selecționați vor fi tineri cu oportunități reduse.


În cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de pregătire și formare, transport, cazare, masă/bani de masă, cursuri de limbă străină, bani de buzunar, transport local și asigurare medicală.

Mai mult informații despre cum puteți aplica în cadrul proiectului Asociației Zury găsiți AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.