Zeci de medici de la Spitalul CFR din Timișoara, nemulțumiți. De ce...

Zeci de medici de la Spitalul CFR din Timișoara, nemulțumiți. De ce spun că există riscul să nu îi mai opereze pe pacienți

0
DISTRIBUIȚI

operatie-51-640x426

Situație de criză la Spitalul CFR din Timișoara. 50 de medici s-au trezit cu sporurile tăiate, după o sentință primită într-un proces pe care spitalul CFR din orașul de pe Bega l-a avut cu Curtea de Conturi. Cadrele medicale sunt extrem de nemulțumite, mai ales că unele dintre ele vor primi un salariu mai mic chiar și cu 75 %, și au decis să nu mai lucreze la capacitate maximă, ba mai mult, amenință că vor recurge chiar și la forme extreme dacă sporurile vor fi tăiate.

Cristian Moț, managerul Spitalului CFR din Timișoara, ne-a declarat că, la sfârșitul lunii iulie, instituția pe care o conduce a primit sentința judecătorească de la Curtea de Apel Timișoara. “Această sentință se referă la tăierea mai multor sporuri încadrate în salariul de bază a 50 de angajați care lucrează în secțiile ATI, sălile de operație, Laborator și Morfopatologie.


Instanța a decis că, începând cu anul 2009, sporurile ar fi fost acordate ilegal, pentru că s-au descoperit niște nereguli în ceea ce privește completarea buletinelor de determinare a noxelor. Adică lipseau vizele anuale în momentul controlului Curții de Conturi”, ne-a spus Cristian Moț.

Managerul Spitalului CFR din Timișoara spune că medicii au primit sporurile legal, și tocmai de aceea, decizia Curții de Apel Timișoara a fost atacată în instanță. Mai mult, conducerea Spitalului CFR Timișoara a cerut și sprijinul Ministerului Transporturilor și Ministerului Sănătății, în speranța că problema va fi rezolvată.

“Cei mai afectați de această decizie sunt cei care lucrează în Blocul Operator, adică în sălile de operație, și personalul din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cărora li s-a tăiat între 50 și 75 % din salariu. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți și îi înțeleg pentru că este o tăiere semnificativă. Oamenilor li se solicită să lucreze în condiții normale, dar pe un salariu mai mic. Angajații sunt deciși să recurgă la orice, chiar și la o formă extremă. Deocamdată, activitatea nu a fost încetată, dar nu se lucrează la capacitate maximă”, a mai precizat Cristian Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.