Zeci de posturi deblocate la Spitalul Județean din Timișoara, în secțiile în...

Zeci de posturi deblocate la Spitalul Județean din Timișoara, în secțiile în care era o criză acută de personal. Când se vor organiza concursurile pentru ocuparea lor

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Ministerul Sănătății a decis, în sfârșit, să deblocheze o mică parte din posturile blocate în spitale încă de acum câțiva ani. Astfel, ieri, ministrul Nicolae Bănicioiu anunța că, la nivel național, au fost deblocate 1.200 de locuri.

Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, 57 dintre aceste posturi au fost deblocate în instituția pe care o conduce. “Am primit aprobare de la București, de la Ministerul Sănătății, ieri a venit aprobarea.


S-au aprobat toate cele 57 de posturi pe care în primă fază le-am cerut pentru a fi scoase la concurs și astfel vom reuși să acoperim posturile acolo unde erau deficiențe majore. Ce a fost urgent, ca să spun așa, am rezolvat”, ne-a explicat Marius Craina.

Conducerea Spitalului Județean Timișoara a solicitat deblocarea de posturi pentru medici, asistente, registratori medicali, infirmiere și brancardieri. Prin urmare, de săptămâna viitoare, vor începe demersurile pentru organizarea de concursuri astfel încât posturile deblocate să fie ocupate.

Marius Craina spune că, totuși, problema lipsei de personal nu este rezolvată la Spitalul Județean Timișoara și imediat după ce posturile vor fi ocupate, va trimite o nouă adresă Ministerului Sănătății. “După ce terminăm cu aceste concursuri, urmează faza a doua. Acum trebuie să vedem cât din deficit acoperim cu aceste posturi deblocate. Cert este că vom solicita deblocarea a câteva zeci de posturi, din nou”, a conchis managerul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.