Zeci de timișeni donează zilnic sânge pentru a salva vieți. De ce...

Zeci de timișeni donează zilnic sânge pentru a salva vieți. De ce facilități beneficiază

0
DISTRIBUIȚI

sange

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara este mereu plin. Zilnic, zeci de persoane vin să doneze sânge pentru a salva vieți. Reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut un apel către cetățeni, ieri, să doneze sânge, mai ales că unele centre de tranfuzie sanguină din țară s-au plâns de faptul că vin mai puțini donatori, în această perioadă, din cauza concediilor sau a muncilor agricole.

Totuși, Cristina Ghiocel, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, spune că sala de așteptare a centrului este mereu plină, chiar dacă, la fel ca-n întreaga țară, numărul donatorilor a scăzut în lunile de vară.


„La Timișoara stăm bine, reușim să asigurăm sângele necesar pentru situațiile de urgență. S-a întâmplat să fie amânată o intervenție cel mult o zi, două pentru că nu am avut o anumită grupă de sânge, dar totul se rezolvă. E adevărat, în august vin mai puțini donatori, pentru că este perioada concediilor, e puțin mai cald. În medie avem câte 70 de donatori pe zi, au fost zile în care am avut chiar și 100”, ne-a spus Cristina Ghiocel.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, femeile, o greutate minimă de 55 de kilograme, iar bărbaţii, de 65 de kilograme. Programul centrului de pe str. Martir Marius Ciopec este de la ora 08.00 la 12.00, de luni până vineri. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donați, cei care trec pragul centrului primesc șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50%  la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.