Actorul Ion Rizea, la PRESSALERT LIVE: “Caragiale parcă trăiește printre noi și...

Actorul Ion Rizea, la PRESSALERT LIVE: “Caragiale parcă trăiește printre noi și acum”. Vezi mesajul MAGISTRAL pe care l-a transmis politicienilor VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

ion rizea la pressalert live02_resize

„O mare scenă cu foarte mulți actori” – așa vede societatea românească Ion Rizea, actor și director adjunct al Teatrului Național din Timișoara, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Ion Rizea consideră că societatea românească se îndreaptă spre o „direcție dezastruoasă”, dar speră că lucrurile se vor schimba în momentul în care românii nu  vor mai face alegeri “duși de pasiune.”

“Societatea românească este o mare scenă cu foarte mulți actori, unii mai buni, alții mai proști. De obicei, cei proști au un discurs populist și prind mai mult. Eu sunt un tip foarte optimist și cred că România are șansa să se îndrepte în direcția bună, dar ține de noi, noi facem alegerile. Românii aleg mult prea pasional, cred că ar trebui să gândim înainte și apoi să ne lăsăm furați de pasiune sau de peisaj. Avem o zicală tipic românească, “capul plecat, sabia nu-l taie” care spune mult despre noi ca nație.


Sunt mândru că sunt român, dar această zicală ne cam caracterizează.”, a comentat Ion Rizea.

Actorul de la Teatrul Național din Timișoara mai este de părere că nu avem o societate civilă puternică pentru că “dacă am avea, s-ar naște și acel candidat pe care și-l dorește toată lumea și care nu apare. De-a lungul celor 20 de ani am tot fost puși să alegem răul mai puțin rău”. Întrebat care este profilul politicianul din România, Ion Rizea a răspuns scurt “Cațavencu, e Cațavencu clar, politicienii fac orice ca să ajungă unde doresc. Vorba aia, “își vând și mama”. Eu, din păcate, asta văd în majoritatea politicienilor. Sunt neschimbați, iar Caragiale parcă trăiește printre noi și acum”.

Provocat, în finalul emisiunii, să recite, preț de câteva secunde, un monolog pe care să-l adreseze politicienilor, actorul Ion Rizea l-a ales pe Nae Cațavencu: “Fraților!…Onorabili concetățeni!…Iertați-mă, fraților, dacă emoțiunea mă apucă atât de tare…urcându-mă la această tribună…pentru a vă spune și eu…ca orice cetățean al acestei țări…ca orice român…că mă gândesc la patria mea…la România…Iertați-mă, fraților!”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.