Asociaţa Pro Democraţia promite să stopeze legiferarea dezbaterilor pe Facebook. Ce verificări...

Asociaţa Pro Democraţia promite să stopeze legiferarea dezbaterilor pe Facebook. Ce verificări a anunțat preşedintele asociaţiei la PREESALERT LIVE, special pentru Robu şi Bojin VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

matichescu la pressalert live03_resize

Între Asociaţia Pro Democraţia şi primarul Nicolae Robu nu există niciun conflict – aceasta este asigurarea pe care a dat-o preşedintele filialei Timiş, Marius Matichescu, invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Comentând pe marginea reacţiilor primarului Nicolae Robu care a fost nevoit să desemneze un purtător de cuvânt la instituţia pe care o conduce, deşi nu a dorit să facă acest lucru decât la presiunile prefectului Eugen Dogariu care a pus în aplicare legislaţia, Matichescu a spus că „obiectivul nostru nu a fost acela de a deranja. Suntem reprezentanţii în teritoiu ai organizaţiei Pro Democraţia. Obiectvul nostru este de a furniza informaţii vizavi de modul în care reprezentanţii politici îşi fac datoria.


Dacă rapoartele noastre deranjează, ne pare rău, nu ăsta este obiectivul nostru. Dacă îi deranjează, pot să îşi facă treaba mai bine”. Pe marginea subiectului purtătorului de cuvânt, Matichescu a conchis că „o instituţie nu se reduce la o singură persoană, indiferent care ar fi persoana. Nu am făcut decât să cerem aplicarea legii”, aluzie la edilul Nicolae Robu, care susţinea că el este şi purtător de cuvânt al primăriei.

Şi totuşi, deşi susţin că nu vor să îl deranjeze pe primarul Nicolae Robu, cei de la Asociaţia Pro Democraţia au planuri importante pentru viitor. Aceştia vor să stopeze iniţiativa legislativă a senatorului Petru Ehegartner, fost PNL, acum şef PLR Timiş, prin care dezbaterile din mediul virtual ar urma să ia locul celor publice. „Este un demers care noi în momentul de faţă dorim să fie respins dintr-un motiv simplu: nu dorim înlocuirea dezbaterilor publice cu cele online. Suntem de acord cu ajustarea dezbaterilor publice cu cele online. Nu suntem de acord cu înlocuirea. Analiza realizată doar în mediul virtual are o serie de dezavantaje, are şi o serie de facilităţi”, a spus Matichescu.

Şi, pentru ca aleşii locali să nu doarmă liniştiţi, preşedintele APD Timiş spune că pe viitor asociaţia se va ocupa de monitorizarea a activităţii CLT şi CJT, adică primar versus preşedinte CJT, precum şi de o analiză declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

2 COMENTARII

  1. Acest domn nu ne explica cum la monitorizat pe d-nul CIUHANDRU , cum au reusit tiganii s-a ocupe centrul orasului?
    Dar si pe Oftaficic cu afacorile lui.
    S-au acestia erau oamenii lui BASE iar afacerile se fac in familie iar noi ne facem ca nu vedem.

  2. Acest domn nu ne explica cum la monitorizat pe d-nul CIUHANDRU , cum au reusit tiganii s-a ocupe centrul orasului?
    Dar si pe Oftaficic cu afacorile lui.
    S-au acestia erau oamenii lui BASE iar afacerile se fac in familie si noi ne facem ca nu vedem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.