Autoritatea Electorală Permanentă, controale în judeţele din vestul țării. Unde s-au aplicat...

Autoritatea Electorală Permanentă, controale în judeţele din vestul țării. Unde s-au aplicat cele mai multe sancţiuni pentru nereguli la listele cu votanţi

1
DISTRIBUIȚI

vot generic

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 1-5 septembrie 2014, 172 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Filiala Vest a Autorității a aplicat un număr de 18 sancțiuni: o amendă în cuantum de 1.000 de lei și 17 avertismente, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

În judeţul Timiş au fost sancţionate Primăria Coșteiu cu 1.000 lei, Primăria Topolovățu Mare cu două avertismente, Primăria Traian Vuia cu un avertisment.


În judeţul Arad au fost sancţionate Primăria Șimand cu două avertismente, Primăria Buteni cu un avertisment, Primăria Apateu cu două avertismente, Primăria Șicula cu două avertismente, Primăria Dieci două avertismente. La Caraș-Severin au fost găsite cu nereguli primăria Mehadia sancţionată cu două avertismente, Primăria Carabsebeș şi Primăria Băile Herculane sancționate cu câte două avertismente.

Acţiunile de control au vizat verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale, a modului de întocmire a listelor electorale, verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate, verificarea modului de actualizare a listelor electorale, verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie. Autoritatea Electorală Permanentă va continua controalele.

1 COMENTARIU

  1. De ce aceasta autoritate nu a verificat si-n 2009 in FRANTA
    cum s-a votat in 16 secunde ?
    Lea fost cumva frica ca-si pierd serviciul sa-u mai rau libertatea si au preferat s-a chinuie poporul ROMAN, cam asa arata institutiile statului care noi le platim salarii fabuloase
    {se zice s-a nu poata fi corupti}. Cine oare a blestemat acest popor Roman? Sa-u nu nea-m trezit din prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.