Aventură EXTREMĂ. Timișoreanul Flaviu Cernescu a traversat Transfăgărășanul pe o coardă, la...

Aventură EXTREMĂ. Timișoreanul Flaviu Cernescu a traversat Transfăgărășanul pe o coardă, la o înălțime amețitoare VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

flaviu_transfagarasanFlaviu Cernescu, timișoreanul care sfidează gravitația, traversând, pe coardă suspendată înălțimi îngrozitoare, are o nouă reușită. Un filmuleț de cinci minute care te ține cu sufletul la gură prezintă cea mai recentă aventură a lui Flaviu Cernescu. Tânărul de 32 de ani a traversat Transfăgărășanul, pășind atent, pe coarda de slackline. La 15 metri înălțime.

”Povestea acestui proiect s-a născut subit, când treceam cu mașina pe Transfăgărășan înspre barajul Vidraru. Eram cu Theo (colegul de peripeții în mașină și cu încă un prieten), mergeam să facem ceva acrobatii la barajul Vidraru și când am trecut pe lângă aceasta piatra (numita simbolic „Poarta Geniștilor”) Theo mi-a atras atentia asupra ei.


A doua zi am plecat de zori înapoi spre acel monument cu intenția de a pune un highline acolo peste șosea”, povestește Cernescu.

A avut nevoie de toată ziua. Numai montarea coardei a durat câteva ore.

”Întraga experiență a fost intensă, plină de entuziasm, dar și cu oarecare temeri. Totul a decurs bine in cele din urmă. Mesajul este: „keep going”. Nu e altul. Eu nu sunt un protestatar, doar caut să fac ce îmi place într-un mod pe cât posibil datent”, a mai spus sportivul extreme.

Dacă e să recapitulăm performanța lui Flaviu Cernescu trebuie să spunem că a urcat pe coardă la 15 metri înălțime față de șosea, la Poarta Genișilor, având în spate un hău de peste 100 de metri.

Practicant de slackline, Flaviu Cernescu practică sportul la înălțime ( highline) ceea ce presupune traversarea unor diferite distanțe pășind pe o chingă întinsă a cărei lăţime este de maximum 2,5 centimetri.  În România sunt doar câteva zeci de „adepţi” ai acestui tip de mişcare extremă. O mică parte dintre ei practică intensiv slacklining-ul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.