BĂTAIE DE JOC Cu patru lei, Inspectoratul Școlar Timiș trebuie să cumpere...

BĂTAIE DE JOC Cu patru lei, Inspectoratul Școlar Timiș trebuie să cumpere trei manuale școlare pentru fiecare elev de clasa I. Cât de vechi sunt manualele din care învață micuții de clasa a II-a

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Ministerul Educației Naționale a solicitat, săptămâna trecută, tuturor inspectoratelor școlare județene din țară ca, în regim de urgență, să comande manuale școlare noi, dar după model vechi, pentru micuții de clasa I. În acest sens, Inspectoratul Școlar Timiș a primit de la minister 16.900 de lei pentru retipărirea acestor manuale, bani care sunt insuficienți.

“Pentru retipărirea acestor manuale s-au alocat fonduri din partea ministerului, am primit 16.900 de lei pentru onorarea acestor comenzi. Mai avem o rezervă de 4.700 de lei, în acest moment suntem în proces de centralizare a comenzilor. Banii nu sunt suficienți pentru achiziționarea a trei manuale școlare pentru fiecare copil de clasa I, și anume Abecedar, manual de Limba și Literatura Română și Matematică. Avem peste 5.000 de copii înscriși în clasa I”, a declarat Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Astfel, Inspectoratul Școlar Timiș are la dispoziție doar patru lei ca să achiziționeze cele trei manuale școlare pentru fiecare elev.


Reprezentanții ISJ Timiș au solicitat Ministerului Educației Naționale o suplimentare a acestei sume cu 9.000 de lei, iar în acest moment se așteaptă un răspuns. În aproximativ două săptămâni, manualele școlare pentru elevii de clasa I ar trebui să ajungă în școli.

În ceea ce privește micuții de clasa a II-a din județul Timiș, aceștia au manuale școlare vechi pe bănci, de luni. “Știm că fiecare școală, la sfârșitul anului școlar, strânge manualele și acestea au fost împărțite elevilor de clasa a II-a luni. Aici nu mai facem retipăriri, fiindcă au fost alocați bani doar pentru manualele de clasa I. În cazul în care nu sunt suficiente manuale pentru toți elevii din școală, directorul trebuie să rezolve situația, să ia legătura cu alte școli care au manuale în plus. Teoretic, aceste manuale școlare au fost folosite de cinci generații de copii, dar ca și conținut sunt adecvate programei școlare”, a mai explicat inspectorul școlar adjunct.

Vă reamintim că elevii de clasa I și a II-a au început școala fără manuale școlare pe bănci. Manualele școlare vechi vor fi utilizate până la finalizarea licitației privind achiziționarea de manuale noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.