„Cafeaua în așteptare” sau cum să faci o faptă bună, proiectul adresat...

„Cafeaua în așteptare” sau cum să faci o faptă bună, proiectul adresat timișorenilor generoși

4
DISTRIBUIȚI

cafea in asteptare

Timișorenii care-și savurează cafeaua pe una din terasele din centrul orașului sunt invitați să facă o faptă bună, să aducă zâmbetul pe chipul unei persoane și să comande o „cafea în așteptare”. Cu alte cuvinte, clienții sunt încurajați să plătească în avans una sau mai multe cafele, dar pe care să nu le consume. Apoi bonul fiscal, alături de un bilețel pe care stă scris un mesaj al clientului generos sunt prinse de un panou. Cafeaua poate fi, apoi, consumată de oamenii care nu-și permit să cumpere una, după ce întreabă la bar dacă există vreo „cafea în așteptare”. Astfel, acești clienți se pot bucura de o băutură caldă fără să o plătească.

„O zi minunată numai cu zâmbete” sau „O zi extraordinară, să ai parte de fericire și sănătate” – acestea sunt doar două din mesajele lipite pe panoul de pe terasa din centrul Timișoarei.


Ovidiu Alexandru, barman la această terasă, ne povestește că acest concept încă nu este foarte cunoscut de către timișoreni. „În medie, avem cam cinci cafele în așteptare pe săptămână pe care le oferim celor care le solicită”, ne spune Ovidiu Alexandru.

Povestea „cafelei în așteptare” a început în Napoli, Italia, iar apoi s-a răspândit în întreaga lume. Tradiția spune că dacă ți se întâmplă un lucru bun într-o dimineață, trebuie să dai norocul mai departe prin comandarea unui „cafele în așteptare”, care este cerută de cineva care dorește să savureze o băutură caldă. În anumite locuri, oamenii comandă în avans nu doar cafele, ci și sandvișuri.

4 COMENTARII

  1. pacat ca multi nu stiu ce inseama cafea in asteptare…sau mai bien zis, cei care chiar nu au bani si isi doresc o sa bea o cafea linisita…..ar trebui sa puna scris ce inseamna aceasta cafea in asteptare

  2. Buna ideea, insa vad ca „bike kitchen timisoara” au prins momentul sa profite si sa-si faca reclama. FOARTE PENIBIL! V-ati invalidat singuri „gestul de generozitate”. Practic ati crezut ca va puteti cumpara publicitate cu o cafea. Jenant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.