Căminul de lux al Universității de Vest din Timișoara, un proiect uitat...

Căminul de lux al Universității de Vest din Timișoara, un proiect uitat de Guvern. De ce este nemulțumit rectorul Marilen Pirtea

0
DISTRIBUIȚI

camin uvt

900.000 de lei – atât a primit Universitatea de Vest din Timișoara de la Guvern pentru construcția celui mai modern cămin din Timișoara. Conducerea instituției de stat estima în urmă cu un an, la inaugurarea lucrărilor, că supercăminul va fi finalizat în cel mult trei ani, însă s-a ales doar cu promisiuni din partea guvernanților.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara,  a ținut să precizeze, ieri, că Guvernul a alocat doar 900.000 de lei în momentul în care au început lucrările și atât. În realitate, ar fi nevoie de 16 milioane de euro pentru ca supercăminul să fie finalizat.


Mai mult, firma care trebuia să ridice căminul a intrat în insolvență.  „Firma antreprenor principal este în insolvență, a dat lucrările în subantrepriză la o altă societate de construcţii, care nici ea nu este într-o situație prea bună. Noi am avut o tranșă de bani de la minister pe care am primit-o anul trecut, le-am dat constructorilor acei bani, dar ei au lucrat chiar mai mult de atât. Lucrarea stă acum pe loc”, explică Marilen Pirtea.

Rectorul UVT speră ca, în cazul în care Guvernul va aloca noi fonduri, să se poată organiza o nouă licitație, dacă firma care a intrat în insolvență va renunța la lucrare. „Dacă am avea bani, am relicita lucrarea, să câștige alții și s-o ducă mai departe. Fiind în insolvență, firma poate alege lucrările pe care să le execute. Dacă am avea noi banii toți pentru lucrare, ne-ar alege, dar cu țârâita nu știu dacă i-ar avantaja”, mai precizează rectorul Universității de Vest. Marilen Pirtea mai atrage atenția că instituția pe care o conduce ar avea bani în cont pentru a continua proiectul căminului de lux din Complexul Studențesc, însă ministerul nu lasă UVT să-i folosească, decât pentru acele investiții care se finalizează până la sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.