Campanie gratuită pentru depistarea cancerului de prostată, la Timișoara. Ce semnal de...

Campanie gratuită pentru depistarea cancerului de prostată, la Timișoara. Ce semnal de alarmă trag medicii de la Clinica de Urologie

0
DISTRIBUIȚI

analiza-sange

300 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani, din județul Timiș, beneficiază de analize gratuite pentru depistarea cancerului de prostată. Acțiunea este organizată de Clinica de Urologie, în premieră pentru această parte a țării. Potrivit medicilor urologi de la Spitalul Județean Timișoara, bărbații au fost foarte interesați să-și facă un astfel de test gratuit, semn că acțiunea și-a atins scopul, acela de a sensibiliza populația de sex masculin cu privire la această boală.

“Este o acțiune pe care o considerăm extrem de importantă, de sensibilizare a populației pentru diagnosticul precoce al cancerului de prostată. Am beneficiat de sprijinul medicilor de familie, care au împărțit vouchere bărbaților.


Este o acțiune umanitară inițiată de clinica noastră”, a explicat, astăzi, Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Medicii urologi timișoreni trag un semnal de alarmă și spun că, anual, aproape 3.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată, la nivel național, iar alți 1.700 mor din cauza acestei boli. “Până în acest moment s-au efectuat 170 de analize PSA, care reprezintă primul pas în depistarea cancerului de prostată, și s-au programat pentru consultație 130 de pacienți. Scopul principal al acțiunii a fost de a conștientiza populația masculină asupra cancerului de prostată și cred că ne-am atins scopul pentru că am primit mai multe solicitări decât am fi putut acoperi”, precizează Mircea Botoca, medic primar urolog în cadrul Clinicii de Urologie.

Doar ieri, din cei 25 de pacienți care au fost consultați în cadrul campaniei, trei sunt cu suspiciune de cancer de prostată. Anual, la Clinica de Urologie se realizează aproximativ 100 de prostatectomii radicale. Medicii le recomandă bărbaților cu vârste peste 50 de ani să realizeze, anual, o analiză pentru depistarea acestei boli, care costă 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.