Când crede arhitectul Vlad Gaivoronschi că Timișoara va avea un Muzeu al...

Când crede arhitectul Vlad Gaivoronschi că Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției

0
DISTRIBUIȚI

Vlad Gaivoronschi arhitect (5)

Timișoara nu va avea un Muzeu al Revoluției prea curând. Cel puțin acesta este punctul de vedere al arhitectului Vlad Gaivoronschi, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Președintele Ordinului Arhitecților, filiala Timiș, consideră că “în mod cert ar trebui să se organizeze ceva pentru ca Timișoara să aibă un Muzeu al Revoluției”, lucru care nu se întâmplă.

Arhitectul timișorean nu a dorit să dea vina pe anumite persoane pentru faptul că la 25 de ani de la Revoluția din 1989, în Timișoara nu există un astfel de muzeu.


„Eu cred că mai trebuie să treacă ceva timp ca alte generații să descopere istoria și să o pună pe tapet. Nu aș da vina pe un om sau altul pentru că nu s-a realizat încă un Muzeu al Revoluției. În mod normal, muzeul ăsta trebuia să fie gata și să fie unul exemplar”, a explicat președintele Ordinului Arhitecților Timiș.

Vlad Gaivoronschi a mai ținut să precizeze că arhitecții timișoreni sunt pregătiți să contribuie la realizarea muzeului, dar nu sunt solicitați. „Cu arhitecți timișoreni s-a realizat un memorial la Sighet, care e splendid, se mai naște încă o lucrare pe la Aiud, tot cu arhitecți din Timișoara”, a comentat Vlad Gaivoronschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.