Casa acoperită cu pământ sau vopselele termoizolante, unele dintre soluțiile eco-inovative din...

Casa acoperită cu pământ sau vopselele termoizolante, unele dintre soluțiile eco-inovative din Regiunea Vest. Cum pot cei care au idei avangardiste să câștige 10.000 de euro

1
DISTRIBUIȚI

casa acoperita cu pamant

Companii mai mari sau mai mici, dar și tineri creativi aflați la început de drum din Regiunea Vest, care au idei avangardiste, sunt așteptați să se înscrie în cadrul unei competiții, la finalul căreia pot câștiga marele premiu, 10.000 de euro. Totul cu condiția ca soluțiile inovative prezentate să poată fi puse în practică și să susțină dezvoltarea sustenabilă prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

Competiția Regională de Eco-Inovare este organizată pentru cel de-al doilea an consecutiv de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu Asociația Tehimpuls.


“Cea de-a doua ediție a competiției va fi urmată la final de Târgul Regional de Inovare, care va avea loc la Arad pe 12 noiembrie. Căutăm produse care ar trebui să reducă consumul de materiale, de energie, să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor. Vrem să stimulăm produsele cele mai avangardiste, dar care au și șansa de a ajunge produse fiabile pe piață”, a precizat, ieri, Sorim Maxim, directorul ADR Vest.

Ieri, trei companii care au venit cu soluții eco-inovative și-au prezentat ideile la sediul ADR Vest. “O companie din Timișoara are o soluție de vopsele termoizolante la care lucrează de ceva vreme, este o soluție foarte bine documentată și fundamentată. Apoi, Clusterul ROSENC a făcut o prezentare referitoare la o casă de locuit mai aparte, un eco-bordei acoperit cu pământ. Este o soluție care poate fi văzută și în alte țări, dar aici s-au făcut studii asupra a tot ce înseamnă structura pământului care acoperă casa, izolație, costuri”, a explicat Raluca Cibu-Buzac, președintele Asociației Tehimpuls.

În acest an, sunt vizate soluții eco-inovative din cinci domenii: automotive și construcții de mașini, agroalimentar, construcții, eficiență energetică și surse de energii regenerabile și tehnologia informației și a comunicațiilor. Depunerea aplicațiilor pentru competiție se poate face până la data de 10 octombrie prin completarea unui formular de înregistrare pe pagina www.tehimpuls.ro. Câștigătorii competiției vor fi premiați cu sesiuni de training, scheme de consultanță și grant-uri în valoare de 10.000 de euro.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    Am o formula foarte simpla, pentru transformarea deseurilor de carton si hartie, in adevarate materiale de constructii cum ar fi:
    caramizi, boltari si multe altele.
    Avantajele acestor produse sunt: termoizolante, ecologice si faptul ca nimeni pana in prezent, produce asa ceva.
    Neavand posibilitati de nici-un fel, sa-ncep sa fabric astfel de materiale, caut disperat un posibil interesat de aceasta idee inovativa, daca se poate spune asa.
    Cineva ma poate indruma?
    Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.